Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Hudba lesa orezMožno viete, možno neviete, naše malé, ale krásne Slovensko bude v septembri dejiskom dvoch významných európskych podujatí, ktoré spája HUDBA LESA – XX. Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov vo Sv. Anotne (31.8-2.9.2018) a II. Majstrovstvá Európy poľovníckych trubačov v Levoči (28-30.9.2018). O tom, čo sa chystá sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

logo XX MEvVJPrvý septembrový víkend brány kaštieľa vo Sv. Antone privítajú najlepších európskych jeleniarov. Na jubilejný dvadsiaty ročník Majstrovstiev Európy vo vábení jeleňov zavíta do lona štiavnických vrchov pätnásť nominovaných medzinárodných delegácií z celej Európy.

Hoci tá skutočná jelenia ruja príde o pár dní neskôr, nejeden poľovník, či milovník prírody, ktorý navštívi toto podujatie a počas súťaže sa započúva do roztúžených hlasov jeleňov, ocitne sa v okamžiku na rujovisku priamo medzi kráľmi lesa. Z jednotlivých súťažných disciplín pod dohľadom skúsenej jury vzíde nový majster Európy vo vábení jeleňov, možno znovu z nášho malebného Slovenska.

Majstrovstvá Európy vo vábení jeleňov sa budú konať počas Celoslovenských poľovníckych slávností – Dní sv. Huberta, ktoré už viac ako dve desaťročia ponúkajú taktiež bohaté kultúrne vyžitie pre širokú verejnosť.
Logo ME 2018 SK

Posledný septembrový víkend poputujú na východné Slovensko do Levoče najlepší európski poľovnícki trubači na druhý ročník Majstrovstiev Európy v poľovníckom trúbení. Súťaže sa zúčastnia minimálne 4-členné súbory s nomináciou národných klubov a predstavia sa Vám so svojimi súťažnými vystúpeniami na poľovníckych rohoch a lesniciach v ladení B a Es.

Už teraz sme zvedaví na víťaza každej kategórie. Tento unikátny projekt spája účastníkov viacerých krajín Európy v jednote tónov lesníc a lesných rohov. Samozrejme, na svoje si zaiste príde aj nepoľovnícka verejnosť, pre ktorú je pripravený pestrý sprievodný program.

Na vlastné oči uvidia sprievod trubačov spolu s kynológmi a sokoliarmi, duchovne sa obživia na svätohubertskej omši alebo sa započúvajú do koncertných skladieb v Bazilike sv. Jakuba. Neopakovateľnú atmosféru celého podujatia dotvorí i samotné mesto Levoča. Vďaka jeho historickým pamiatkam a okolitej prírode môže každý jeden z nás prežiť príjemne strávený čas. Viac o súťaži nájdete aj na www.metrubaci.cz

HUDBU LESA organizuje Slovenská poľovnícka komora (www.polovnickakomora.sk), Slovenský poľovnícky zväz (www.polovnictvo.sk) v spolupráci s Múzeom vo Sv. Antone (www.msa.sk) a Klubom trubačov Slovenskej republiky pri SPZ (www.trubaci.sk)

Ďakujeme zároveň všetkým partnerom a sponzorom za prejavenú podporu a tešíme sa na stretnutie vo Sv. Antone a v Levoči.

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.