Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Majstrovstvá vo vábení jeleňov – FEHOVA 2016

Na medzinárodnej výstave zbraní, rybolovu a poľovníctva FEHOVA 18.-21.2.2016 v Budapeštianskom výstavnom a kongresovom centre HUNGEXPO sa ako sprievodné podujatie uskutočnili aj medzinárodné majstrovstvá vo vábení jeleňov. Organizátori, už tradične na túto súťaž, v rámci dobrých priateľských vzťahov pozývajú aj družstvo zo Slovenska.

Slovenskú poľovnícku komoru reprezentovali skúsení vábičiari pp. Miroslav Políček, Michal Ondrejkov a Daniel Demeter. Náročnú úlohu medzinárodného rozhodcu sa zo svojimi skúsenosťami vykonával p. Štefan Engel. Na vkusne upravenom pódiu výstaviska sa predstavilo 21 súťažiacich. Naplnené hľadisko nielen samotných poľovníkov, ale aj ich rodinných príslušníkov a detí sa pozorne započúvalo do nádherného prejavu samotných súťažiacich, ktorí imitovali hlas jeleňa v troch rôznych disciplínach.


Každý súťažiaci bol tak ako sa na poľovníka patrí vkusne oblečený a hľadisku sa pozdravil zdvihnutím svojho klobúka, potom nasledovalo kratučké hrdelné sústredenie a za pomoci ručadla sa rozozvučal hlas na nerozoznanie od ozajstného jeleňa na rujovisku. Súťažiaci používali aj nástroje-ručadlá rôzneho druhu, ale poväčšine osvedčený Faulhaber, či iné ručadlá vyrobené z dreva, skla alebo plastickej hmoty. Nečudo, veď každý jeleň má aj inú farbu hlasu. A tu bol priestor, aby po vystúpení každého súťažiaceho spravodlivo ohodnotila jeho výkon medzinárodná rozhodcovská komisia- jury. A veru, nie vždy to mali samotní rozhodcovia jednoduché, pretože výkony boli výborné.
A ako to všetko dopadlo? Výborné výkony maďarských kolegov predsa len predbehol a prvé miesto si vyručal súťažiaci zo Slovenska p. Miroslav Poliček.


Našim reprezentantom ďakujeme za skvelú reprezentáciu Slovenskej poľovníckej komory a srdečne im k dosiahnutým výsledkom blahoželáme. Poďakovanie patrí aj maďarským kolegom a organizátorom majstrovstiev vo vábení jeleňov na výstavisku FEHOVA 2016 v Maďarsku.


Spracoval: Ing. Štefan Engel, PhD., Slovenská poľovnícka komora, Štefánikova 10, Bratislava

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (Fehova_2016_text_foto.docx)Fehova_2016_text_foto.docx[formát doc + fotky]1461 kB
Stiahnúť tento súbor (Bőgőverseny 2016fehova.xls)Bőgőverseny 2016fehova.xls[výsledky]1130 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.