Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Už sedemnásty krát sa v Bratislave v dňoch 19. a 20. augusta 2017 uskutočnia v jednom víkende dve samostatné Medzinárodné výstavy psov všetkých plemien s možnosťou 2x získať najvyššie výstavné ocenenia pod názvom DUODANUBE Bratislava. Bratislavské výstavy sa uskutočnia opäť na Závodisku v Petržalke. Organizovanie dvoch výstav naraz si získava čoraz väčšiu popularitu pre svoju praktickosť a možnosť získať dva tituly za jeden víkend od dvoch rozličných rozhodcov. Obrovskou prednosťou tejto výstavy je jej priebeh na trávnatom povrchu, čo oproti stiesneným pomerom v krytých halách poskytuje nielenže možnosť prípravy veľkých kruhov, v ktorých sa môžu vystavované jedince lepšie predviesť, ale súčasne im poskytuje aj väčšiu psychickú pohodu a menej stresu. Príprava takýchto dvoch výstav je veľmi náročná, pretože sa na výstavy prihlasuje čoraz väčší počet psov.

Medzinárodná výstava psov v Bratislave – Petržalke na Závodisku sa koná každoročne od roku 1991 a je v poradí druhou medzinárodnou výstavou na Slovensku pod patronátom FCI, hneď po najstaršej, tradičnej medzinárodnej výstave psov v Nitre. Do roku 1991 sa petržalská výstava organizovala ako národná výstava psov. Od roku 2001 bratislavská výstava prebieha pod názvom DUODANUBE, keď počas dvoch dní sa uskutočňujú v jednom víkende dve samostatné medzinárodné výstavy. Júnovú medzinárodnú výstavu psov v Nitre a augustovú medzinárodnú výstavu psov v Bratislave – Petržalke organizuje Slovenský poľovnícky zväz.

Prvé dva ročníky boli na jazdeckom štadióne Slávie, taktiež v Petržalke, ďalšie ročníky už boli opäť na dostihovej dráhe Závodiska v Petržalke. O obľube bratislavských výstav kynológmi zo Slovenska i zahraničia svedčí aj stále vyrovnaný počet vystavovateľov – v priemere okolo 1800 - 2000 psov denne.

Za dôkaz dobrej organizácie výstav na Slovensku môžeme považovať aj rozhodnutie FCI o pridelení Európskej výstavy psov (European Dog Show) v roku 2003 a o pridelení Svetovej výstavy psov (World dog show) v roku 2009.

Na tohtoročné výstavy sa prihlásil opäť vysoký počet psov – 3439 psov z viac, ako 20 krajín: na výstavu v sobotu 19. augusta - 1743 psov a na výstavu v nedeľu 20.8. - 1696 psov všetkých plemien.

 

Výstavy sa otvárajú o 7,00 hodine pre vystavovateľov, ktorí musia prejsť veterinárnou prehliadkou a vyzdvihnúť si nevyhnutné materiály pre účasť vo výstavných kruhoch. Posudzovanie v kruhoch začne o 9,30 hodine. O 13,00 hod. sa začnú posudzovať predkolá súťaže Junior Handling v dvoch vekových kategóriách, po 15. hodine začnú záverečné súťaže, na ktorých ako prvé bude finále Junior Handling, pokračovať budú súťaže o Najkrajší mladší dorast, Najkrajší dorast, Súťaž o najkrajší pár psov, Súťaž o najkrajšiu chovateľskú skupinu, Súťaž o najkrajšieho veterána, Veľká cena národných plemien a ukážka vystavovaných jedincov nár. plemien, Najkrajší jedinec triedy čestnej, Súťaž o víťaza FCI neuznaných plemien, Súťaž o víťazov skupín FCI mladých, Súťaž o víťazov skupín FCI, Súťaž o najkrajšieho mladého jedinca MVP DUODANUBE 2017 - JUNIOR BIS a Súťaž o najkrajšieho psa MVP DUODANUBE 2017 - BEST IN SHOW (BIS). Ďalšou sprievodnou akciou budú podobne ako v roku minulom ukážkové behy chrtov, ktoré organizujeme v spolupráci so Slovenským dostihovým a coursingovým zväzom a v nedeľu bude širokej verejnosti v záverečnom kruhu predstavená aj novinka v kynológii – Puller Šport (www.pullersport.sk) .

 

Pre každú výstavu sa zostavuje katalóg, v ktorom sú uvedené okrem organizačných pokynov údaje o všetkých vystavovaných psoch, inzeráty a rozličné informácie z kynológie. Vystavovatelia dostávajú zdarma jeden katalóg bez zreteľa na počet prihlásených psov, návštevníci si ho môžu kúpiť .

Medzi najpočetnejšie zastúpené plemená na výstave sa radia rodézsky ridžbek, staffordshire bull terrier, zlatý a labradorský retriever. No výstavy sa zúčastnia aj niektoré veľmi zriedkavé plemená, ktoré nie sú bežne vystavované a zastúpenie majú aj všetky naše národné plemená psov.

Podrobné informácie k výstave je možné získať na stránke http://www.duodanube.sk/, ktorá poskytne odpovede na všetky dôležité informácie ku konaniu výstavy jednak pre vystavovateľov, ale aj pre návštevníkov výstavy.

 

Slovenský poľovnícky zväz,
Štefánikova 10,
811 05 Bratislava

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (Tlačová správa -  MVP Duodanube 2017.doc)Tlačová správa - MVP Duodanube 2017.doc[Tlačová správa]32 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.