Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

2mesiaceTlačová správa, 7.10.2020

Po dvoch mesiacoch odkedy Slovenská poľovnícka komora spustila webovú aplikáciu pre uľahčenie predaja a nákupu diviny začíname hodnotiť jej fungovanie. Slovenskí poľovníci vďaka aplikácii PredajDiviny.sk ponúkli za 60 dní našim občanom viac ako 9 000 kilogramov diviny v koži. 125 verifikovaných predajcov zadalo viac ako 150 reálnych ponúk. Najčastejšie ponúkanými druhmi bola a stále je jelenia a danielia zver, nasleduje srnčia a diviačia zver. Hlavná poľovnícka sezóna sa však len začne rozbiehať a ponuky všetkých druhov raticovej zveri budú určite pribúdať. So stúpajúcim počtom ponúk, stúpa aj počet registrovaných kupujúcich, ktorých je už viac ako 200.

Aplikácia má dve hlavné funkcionality. Prvou, je registrácia predajcu-užívateľa poľovného revíru riadne zaregistrovaného na Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe s uvedením kontaktov. Už v tejto forme môže registrovaných predajcov kontaktovať ktokoľvek za účelom kúpy diviny v koži. Tou druhou je reálne zadanie ponuky diviny v koži s uvedením dátumu jeho ulovenia, ceny, váhy, odberného miesta, kontaktov a ďalších potrebných informácií. 

Vďaka dotazníku o spokojnosti predajcov, ktorý sme spustili tento týždeň dostávame informácie, že väčšine predajcom sa záujemcovia o kúpu diviny vďaka ich registrácii v aplikácii a uvedeným kontaktným údajom ozvú ešte skôr, ako užívateľ poľovného revíru zadá reálnu ponuku na predaj. Takýto odbyt zabezpečuje efektívne znižovanie stavov zveri, pretože poľovníci už vopred vedia, že ľudia majú záujem o divinu v koži.

Od začiatku fungovania prešla webová aplikácia viacerými zmenami. Pribudli v nej inštruktážne videá ako si zver odrať, rozdeliť a vykostiť. Venujeme sa video a foto návodom receptov na prípravu diviny, ktoré budú pribúdať na týždennej báze. Aplikácia má svoju vlastnú Facebook-ovú stránku, kde denne pribúda množstvo fanúšikov, preto sa ju snažíme čo najčastejšie aktualizovať. Chystáme aj niekoľko FB súťaží, aby sa naša stránka a aktivita poľovníkov o zabezpečení kvalitnej diviny pre ľudí dostala medzi najväčšie nepoľovnícke publikum.

1z.jpg2mesiace.jpgPredaj_diviny-01.pngWhatsApp_Image_2020-08-19_at_10.18.09_1.jpegWhatsApp_Image_2020-08-19_at_10.18.09_2.jpeg

Uverejnili:
TASR
SITA

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (2m_aplikacie_predajdiviny.sk.pdf)2m_aplikacie_predajdiviny.sk.pdf[Tlačová správa - 2 mesiace fungovania aplikácie PredajDiviny.sk]189 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.