Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Biodiversity Manifesto Banner sk ako chrania polovnici biodiverzitu28. júna 2020 - Súvislosť medzi poľovníctvom a ochranou prírody je všeobecne uznávaná. Neexistuje však žiadny celoeurópsky projekt, ktorý by demonštroval ochranárske úsilie, ktoré je vynaložené silou viac ako 7 000 000 poľovníkov.

V reakcii na stratégiu EÚ v oblasti biodiverzity do roku 2030 Rada FACE (Federácia poľovníckych organizácií) s potešením predstavila iniciatívu Manifest biodiverzity, ktorý je prvou európskou platformou založenou na dôkazoch, ktoré preukazujú ako európski poľovníci chránia a zachovávajú biodiverzitu.

Platforma, ktorú nájdete na webe BiodiversityManifesto.com, ponúka novú, užívateľsky priateľskú platformu s informáciami o ochranárskych iniciatívach týkajúcich sa poľovníctva v celej Európe. Databáza je každým dňom rastúca a obsahuje viac ako 470 projektov ochrany prírody súvisiacich s poľovníctvom, čím poukazuje na dôležitosť úsilia poľovníkov v chránených oblastiach i mimo nich a starostlivosť o rôzne druhov živočíchov a biotopy.

Agentúra FACE a jej členské organizácie v 37 európskych krajinách použijú manifest biodiverzity v dialógu s inštitúciami EÚ, zainteresovanými stranami, médiami a verejnosťou na zdôraznenie pozitívnej úlohy poľovníkov pri ochrane biodiverzity. 

Slovenská poľovnícka komora ako člen FACE za Slovensko, vníma s potešením spustenie iniciatívy Manifest biodiverzity a rovnako aj z našej krajiny pribudnú projekty, ktoré oživia a prispejú k online platforme. Tibor Lebocký, prezident SPK: „Je skvelé vidieť, ako sa tento projekt zrealizoval a bude prospešné pre tých, ktorí rozhodujú, aby videli, aké výhody prináša poľovníctvo ochrane prírody. Projekty zachytené v Manifeste biodiverzity predstavujú vrchol ľadovca a kroky ďalších krajín, rovnako aj tej našej, budú slúžiť na doplnenie databázy s poukazom na dôležitú činnosť dobrovoľných ochrancov prírody-poľovníkov.

Torbjörn Larsson, prezident FACE, uviedol: „Vďaka neoceniteľnému úsiliu veľkého množstva poľovníkov máme presvedčivé dôkazy, ktoré v praxi ukazujú, ako poľovníci úspešne implementujú stratégiu EÚ v oblasti biodiverzity do roku 2030 a zásadným spôsobom prispievajú k obnove biotopov, oblasti, monitorovanie druhov a oveľa viac. Nasledujúce Valné zhromaždenie FACE je naplánované na 24. - 25. septembra počas medzinárodnej výstavy ONE WITH NATURE Expo v Budapešti. Poskytne nám skvelú príležitosť ďalej propagovať Manifest biodiverzity, kde zhromaždíme ešte viac projektov od všetkých členov FACE “.

Manifest biodiverzity FACE je hlavným zdrojom informácií o poľovníctve a ochrane v Európe. Ak viete alebo sa podieľate na projekte ochrany prírody, ktorý zahŕňa poľovníkov, dôrazne vám odporúčame, aby ste ho zdieľali prostredníctvom dotazníka na webovej stránke, ktorý nájdete na www.biodiversitymanifesto.com.

ako polovnici chrania biodiverzitu letak info sk

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.