Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

danielica vlciakCez víkend sa v Pezinku odohrali dramatické chvíle, keď pes nezodpovednej majiteľky roztrhal gravidnú danielicu.

Vychádzka so psom mimo chovný priestor, či obec nie je právom, ale najmä povinnosťou pre majiteľov psov. Neznamená to, že pokiaľ v obci psa z vôdzky nepustím, za obcou už môžem, nech sa “vybehá”. Je nutné akceptovať fakt, že pes je šelma a preto je nevyhnutné dodržiavať legislatívu a správať sa, ako majiteľ, zodpovedne.

Majiteľka psa sa svojim konaním, alebo aj ľahostajnosťou, dopustila priestupku podľa ustanovení zákona č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú podmienky držania psov. Navyše podľa vyhlášky č. 421/2013 Z. z., ktorou sa určuje spoločenská hodnota poľovnej zveri, spôsobila užívateľovi poľovnému revíru škodu vo výške 2 160 €.

Práve toto je príklad, prečo poľovníci disponujú oprávnením, hoci mnohými kritizovaným, usmrcovať pytliačiace psy a mačky. Nech je tento smutný prípad usmrtenia gravidnej danielice roztrhanej za živa príkladom toho, ako by sa majitelia psov nemali správať. 

danielica_vlciak.jpgWhatsApp_Image_2022-01-23_at_21.42.40.jpeg

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (ts_roztrhana_danielica_22.pdf)ts_roztrhana_danielica_22.pdf[Tlačová správa - Voľne pustený pes roztrhal gravidnú danielicu]105 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.