logo SPK far6.4.2018
Tlačová správa

Prezídium Slovenskej poľovníckej komory

vyjadruje

hlboké znepokojenie nad prípadmi nájdených uhynutých dravcov a šeliem, medializovaných uplynulý týždeň v slovenských mainstreamových médiách.

Podozrenia z otráv považuje za mimoriadne nebezpečné nielen pre prirodzených predátorov ale aj pre ostatné druhy voľne žijúcej zveri, pre poľovne upotrebiteľné psy používané pri ochrane mláďat malej zveri pri poľnohospodárskych prácach, sokoliarskych dravcov a v neposlednom rade pre ľudí, pre ktorých je použitý jed rovnako toxický.

Prezídium Slovenskej poľovníckej komory

vyzýva

svojich členov, členov poľovníckej stráže, odbornú i laickú verejnosť aby pomohli pri vyhľadávaní a identifikácií potencionálnych páchateľov bezprecedentnej manipulácie s jedmi vo voľnej prírode a neodkladne kontaktovali orgány polície, Štátnu ochranu prírody http://www.sopsr.sk  alebo kanceláriu SPK www.polovnickakomora.sk.

SPK zorganizovalo tlačovú konferenciu k otráveným dravcom:

Stiahnúť tento súbor (stanovisko_otrava dravcov.pdf)stanovisko_otrava dravcov.pdf[Tlačová správa P SPK - otrava dravcov, 6.4.2018]438 kB