Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

AMO - Materiál ŠVPS SR

svpsŠtátna veterinárna a potravinová správa SR nám zaslala vypracovaný manuál pre odber, balenie a zasielanie vzoriek na virologické a serologické vyšetrenie AMO. Môžete si ho stiahnuť z prílohy, alebo online prelistovať po kliknutí na "čítaj ďalej".

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (manual_odber vzoriek_AMO.pdf)manual_odber vzoriek_AMO.pdf[Manuál k odberu vzoriek na AMO]1085 kB

  • akútna, vysoko nákazlivá choroba domácich ošípaných a diviakov
  • prenosný priamym kontaktom s chorým alebo uhynutým zvieraťom, výkalmi a sekrétmi infikovaného zvieraťa, prípadne konzumáciou tepelne neopracovaných produktov z infikovaných zvierat
  • prejavuje sa vysokou horúčkou (až 42°C), ktorá môže trvať až niekoľko dní, apatiou, krvácaninami v podkoží, na miazgových uzlinách, vnútorných orgánoch a zväčšenou slezinou
  • u gravidných prasníc sa prejavuje potratmi
  • charakteristický vysokou, takmer 100% úmrtnosťou zvierat
  • ide o neliečiteľnú chorobu, ktorá ale nie je prenosná na ľudí a iné druhy zvierat
    Prílohy:
    Stiahnúť tento súbor (infoletak_amo.pdf)infoletak_amo.pdf[Leták ŠVPS SR]363 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.