Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

vlkNa základe žiadosti od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, ktorý je ústredným orgánom štátnej správy poľovníctva, chce poľovnícku ale aj nepoľovnícku verejnosť informovať o tom, že prostredníctvom Národného lesníckeho centra je od roku 2016 zabezpečovaný monitoring reprodukčných párov vlka dravého na Slovenku (ďalej len monitoring). Cieľom monitoringu je určenie lokalít reprodukčných párov (svoriek), odhad minimálnej veľkosti prírastku, odhad trendu populácií a aktualizácia reprodukčného areálu.

V mene Slovenskej poľovníckej komory Vás chceme opäť požiadať o súčinnosť a informovanie širokej poľovníckej a nepoľovníckej verejnosti o existencii tohto monitoringu a o možnosti priamo sa doňho zapojiť. Členovia SPK nepochybne majú záujem na ochrane vlka, na získaní relevantných údajov o vlkovi, pričom vzhľadom na častý pohyb v lokalitách výskytu vlka majú reálnu možnosť vlka spozorovať a majú dostatok odborných vedomostí, aby údaje poskytnuté v rámci monitoringu bolo možné považovať za spoľahlivé.

Záujemcovia o zapojenie sa do monitoringu môžu zaslať na e-mailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. jednoduchú žiadosť, obsahujúcu základné údaje (meno, priezvisko, adresa, tel. kontakt, organizácia). Na základe tejto žiadosti im bude vytvorený prístup do aplikácie http://gis.nlcsk.org/vlk/ a spätne na ich e-mailovú adresu im bude zaslané prístupové meno a heslo.

Vopred ďakujeme všetkým tým, ktorí sa zapoja do monitoringu a svojou činnosťou prispejú k rozšíreniu poznatkov o aktuálnom stave populácie vlka na Slovensku.

 

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (monitoring_vlka_2018.pdf)monitoring_vlka_2018.pdf[Monitoring populácie vlka dravého]739 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.