Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

1 103 Predchádzajúci víkend v nočných hodinách napadla medvedica nič netušiaceho 30-ročného Petra, rybára z okresu Ružomberok, ktorý sa rozhodol tráviť čas rybačkou v Gôtovanskej zátoke na Liptovskej Mare. 

Doposiaľ o tejto správe informovala vo včerajších hlavných tv novinách len TV JOJ a na incident upozorňuje aj Slovenský rybársky zväz - Rada Žilina.

Muž šiel vykonať potrebu pár metrov za stan a kedže bol spln, baterku nepotreboval. To sa mu stalo takmer osudným. Keď začul sfúknutie medvedice začal utekať ku vode. Je možné, že sa dostal medzi medvedicu a mladé. Pri behu zakopol a medvedica sa na neho vrhla, zahryzla mu do stehenného svalu a spôsobila ranu o veľkosti 20 x 30 cm a len o kúsok  minula tepnu. Našťastie kamaráti, ktorí boli s Petrom na rybačke nestratili duchaprítomnosť a poskytli mu prvú pomoc a zastavili krvácanie. Medvedica medzi tým ušla naspäť do lesa.

Zraneného rybára previezli do nemocnice, kde absolvoval už štyri operácie a ďalšie ho ešte čakajú. Rybačka však mohla dopadnúť ešte horšie, keďže sa jej mala zúčastniť aj manželka a trojročný syn zraneného Petra.

Zdroj: TV JOJ
Autor: M.Hustinová

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.