Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

spolocna kamenecNa základe sprísnených protiepidemických opatrení schválených Vládou Slovenskej republiky (SR), kedy od soboty 19. decembra 2020 do 10. januára 2021 platí tzv. „lockdown“ a zákaz vychádzania vydávame toto stanovisko k organizovaniu spoločných poľovačiek.

Slovenská poľovnícka komora po konzultácii s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, odborom poľovníctva, Vám oznamujeme nasledovné:
Vláda SR včera (16.12.2020) prijala uznesenie č. 804 (v prílohe), v ňom sú uvedené jednotlivé výnimky a odporúčania. Výnimku má pobyt v prírode, kde sa dá zahrnúť aj individuálna poľovačka. V časti E odporúča všetkým osobám vyhýbať sa blízkemu kontaktu osôb s inými osobami aj v exteriéri. Pri spoločných poľovačkách k takýmto kontaktom môže dôjsť. Pre spoločné poľovačky v uznesení vlády nevidíme žiadnu možnosť výnimky.

Preto rozhodne neodporúčame, vzhľadom na vážnosť situácie, organizovať v tomto období spoločné poľovačky. Nie je žiaden relevantný dôvod organizovať spoločnú poľovačku práve v tomto období. Včera bolo MPRV SR vydané mimoriadne povolenie lovu v čase ochrany, jednak pre diviačiu zver, ale aj pre ostatnú raticovú zver, takže užívatelia poľovných revírov budú mať možnosť naďalej poľovať do 28.2.2021 a splniť tak plán chovu a lovu, ak ho doteraz ešte nesplnili. Takisto spoločné poľovačky budú môcť organizovať celoročne, nemusia to siliť práve v tomto vypätom období.

Vydané stanovisko Úradom verejného zdravotníctva SR k možnosti organizovania spoločných poľovačiek zo dňa 16.10.2020 je len stanoviskom a nie nariadením, či rozhodnutím, preto nemá žiadnu legislatívnu oporu v kritickom čase lockdownu vyhláseného Vládou SR.
Obmedzenie slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania platí od 19. decembra 2020 v čase od 05.00 hod. do 01.00 hod. nasledujúceho dňa, obmedzenie končí uplynutím 29. decembra 2020.

O definitívne stanovisko sme požiadali MPRV SR a po ich odpovedi Vás budeme okamžite informovať.

Všetkým prajeme v tomto čase hlavne veľa zdravia.

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (804_2020-1.pdf)804_2020-1.pdf[Nariadenie vlády č. 804 zo dňa 16.12.2020]205 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.