Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

rarita SM 2023Redakcia časopisu Svět myslivosti organizuje po piatich rokoch špeciálny variant súťaže o najzaujímavejšiu raritnú trofej – súťažiť budú trofeje jeleňa lesného. Súťaže sa môže zúčastniť každý poľovník z Českej republiky a Slovenska, ktorý zašle do redakcie fotografiu jeleňa lesného s raritnou trofejou, ktorého ulovil v českej alebo slovenskom poľovnom revíri.

Pravidlá budú rovnaké ako v roku 2018, kedy sa tento variant súťaže uskutočnil prvýkrát. Trofeje sa stretnú v jedinom kole, v dvoch kategóriách (voľné poľovné revíry a odbory) a bude ich hodnotiť zvlášť odborná porota a zvlášť čitatelia.

ODBORNÁ POROTA

Redakcia Světa myslivosti oslovila po piatich rokoch rovnakých jeleniarov z rôznych jelených oblastí Českej republiky a Slovenska, ktorí hodnotili trofeje prihlásené do súťaže Rarita 2018 špeciál – jelene. Urobilo nám veľkú radosť, že až na jedného všetci našu ponuku ochotne prijali. Novým členom poroty sa stal Michal Greštiak. Členmi jury, ktorá bude tento rok hodnotiť trofeje podľa zaslaných fotografií sú:

- Ing. Marek Drha, vedúci územného pracoviska Prášily, Národný park Šumava
- Michal Greštiak, editor knihy Osudy zlatých trofejí, Zvolen
- Ing. Ján Jeniš, bývalý vedúci lesnej výroby Vojenských lesov a statkov Českej republiky, s. p., divízia Lipník nad Bečvou
- Jozef Jon, bývalý pracovník Správy Krkonošského národného parku
- Ing. Pavel Konečný, oborník v obore Soutok, Lesný závod Židlochovice (Lesy Českej republiky, s. p.)
- Ing. Marcel Lehocký, Ph.D., poľovnícky referent na Lesnom závode Východ, Lesy Slovenskej republiky, s. p.
- Emil Rakyta, bývalý poľovnícky referent Chránenej poľovnej oblasti Poľana (Lesný závod Kriváň, Lesy Slovenskej republiky, s. p.)
- Ján Vitner, bývalý odborník z odboru Fláje (Krušné hory)
- Petr Ziml, bývalý revírnik Lesnej správy Česká Lípa (Lesy Českej republiky, s. p.), Lužické hory
- Ing. Josef Žák, revírnik Lesnej správy Luhačovice (Lesy Českej republiky, s. p.), Beskydy

POKYNY NA ZASIELANIE FOTOGRAFIÍ TROFEJÍ
Snímky trofejí zasielajte buď elektronicky na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo poštou na adresu Lesnícká práce, s. r. o., nám. Smiřických 1, 281 63 Kostelec nad Černými lesy.

Pri každej snímke trofeje nezabudnite uviesť:

- meno a priezvisko lovca
- názov poľovného revíru, v ktorom bol jeleň ulovený
- druh poľovného revíru (voľná/obora)
- dátum ulovenia jeleňa
- vek jeleňa
- svoje kontaktné údaje (adresu, telefónne číslo, e-mail)

Na lovcov víťazných trofejí čakajú atraktívne ceny.
Uzávierka pre prijímanie fotografií trofejí je už 15. februára 2023!

PRAVIDLÁ SÚŤAŽE „RARITA 2023 ŠPECIÁL – JELENI“

- Súťaže sa môže zúčastniť každý poľovník z Českej republiky a Slovenska, ktorý zašle (elektronicky či klasicky poštou) do redakcie Sveta poľovníctva fotografiu jeleňa európskeho s raritnou trofejou, ktorého ulovil v českej alebo slovenskej poľovnom revíre.

– K fotografii súťažiaci pripojí nasledujúce údaje: svoje meno a priezvisko, názov poľovného revíru, v ktorom bol jeleň ulovený, druh poľovného revíru (voľná alebo obora), dátum ulovenia, vek uloveného jeleňa a svoje kontaktné údaje (adresu, telefónne číslo, e‑mail) .

– Súťaž má jediné kolo. Uzávierka prihlášok je 15. februára 2023.

– Vizuálne hodnotenie trofejí vykoná desaťčlenná porota. Porotcovia budú hodnotiť trofeje individuálne, každej trofeji udelia počet bodov na stupnici 1–10. Body udelené jednotlivými porotcami sa sčítajú. Víťazkou súťaže sa stane trofej s najvyšším bodovým súčtom. Výsledky budú zverejnené vo Svete poľovníctva č. 4/2023.

– Svoju víťaznú trofej vyberú z kolekcie prihlásených trofejí aj čitatelia. Od 17. februára do 17. marca 2023 budú snímky všetkých prihlásených trofejí zverejnené na internetovej stránke www.svetmyslivosti.cz. Vo Svete poľovníctva č. 3/2023 bude vytlačený kupón, ktorým budú môcť čitatelia hlasovať. Zvíťazí trofej s najvyšším počtom hlasov.

Zdroj: https://www.svetmyslivosti.cz/zpravy/rarita-2023-special-jeleni

Redakcia

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (Rarita 2023 special - jeleni.pdf)Rarita 2023 special - jeleni.pdf[Propozície - Rarita roka Speciál - jelene 2023]195 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.