Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

rarita23Redakcia časopisu Svět myslivosti oznamuje vyhlásenie 17. ročníka súťaže Rarita roku o najzaujímavejšiu srnčiu trofej. Uzávierka pre prijímanie fotografií raritných trofejí v jednotlivých kolách nájdete nižžšie v texte. Do súťaže je možné prihlasovať snímky trofejí srncov ulovených ako v uplynulých rokoch, tak aj v tohtoročnej sezóne.

Pre tých, ktorí súťaž nepoznajú, len stručne pripomíname jej princíp:

– Súťaže sa môže zúčastniť každý poľovník z Českej republiky a Slovenska, ktorý zašle (elektronicky či klasicky poštou) do redakcie Sveta poľovníctva fotografiu srnca s atypickou trofejou, ktorého ulovil v českej alebo slovenskej poľovnom revíre.

– K fotografii súťažiaci pripojí nasledujúce údaje: svoje meno a priezvisko, názov poľovného revíru, v ktorom bol srnec ulovený, okres, na území ktorého poľovníctvo leží, dátum ulovenia, vek uloveného srnca a svoje kontaktné údaje (adresu, telefónne číslo, e-mail) .

– Súťaž je rozdelená do šiestich základných kôl a Veľkého finále.

– Vizuálne hodnotenie trofejí v základných kolách vykonáva sedemčlenná porota. Porotcovia budú hodnotiť trofeje individuálne, každej trofeji udelia počet bodov na stupnici 1–10. Body udelené jednotlivými porotcami sa sčítajú. Fotografie desiatich trofejí s najvyšším súčtom bodov budú zverejnené v najbližšom čísle Sveta poľovníctva vychádzajúcom po uzávierke príslušného súťažného kola a na internetových stránkach Světa myslivosti (www.svetmyslivosti.cz).

– V nasledujúcom kole bude porota hodnotiť trofeje zaslané do redakcie k ďalšiemu termínu uzávierky. Z výsledného súboru bude znova vybraných a zverejnených desať trofejí. Týmto spôsobom prebehne šesť základných kôl, z ktorých vzíde šesť víťazných trofejí odbornej poroty postupujúcich do Veľkého finále.

– V každom kole bude prebiehať tiež hlasovanie čitateľov prostredníctvom SMS správ a na internetových stránkach Světa myslivosti (www.svetmyslivosti.cz). Systém hlasovania bude zverejnený na spomínaných internetových stránkach, kde sa budú po uzávierkach jednotlivých kôl objavovať fotografie trofejí prihlásených do súťaže. Podľa výsledkov hlasovania čitateľov bude pre každý mesiac vyhlásený "víťaz čitateľov", ktorá tiež postúpi do Veľkého finále.

- Vo Světe myslivosti č. 11/2023 budú okrem fotografií najlepších trofejí 6. kola podľa poroty a víťazné trofeje čitateľov tohto kola zverejnené tiež fotografie víťazných trofejí piatich predchádzajúcich kôl - od odbornej poroty aj od čitateľov spoločne.

– Absolútnu víťaznú trofej súťaže Rarita roku 2023 vyberie z kolekcie víťazných trofejí šiestich základných kôl (podľa hodnotenia čitateľov aj hodnotenia poroty spoločne) porota, a to rovnakým systémom ako v základných kolách. V prípade bodovej zhody rozhoduje o poradí počet bodov získaných v základnom kole. Konečné poradie bude vyhlásené vo Světe myslivosti č. 12/2023.

- Svoju víťaznú trofej vyberú z kolekcie víťazných trofejí šiestich základných kôl (podľa hodnotenia čitateľov aj hodnotenie poroty spoločne) aj čitatelia. Vo Světe myslivosti č. 11/2023 bude zverejnený kupón, ktorým budú môcť hlasovať. Zvíťazí trofej s najvyšším počtom hlasov.

Ako zasielať fotografie trofejí?

Elektronicky: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Poštou: Lesnícka práca, s. r. o., námestie Smiřických 1, 281 63 Kostelec n. Č. l.

Uzávierky pre zasielanie fotografií trofejí do jednotlivých kôl

1. kolo – zasielajte do 17. 5. 2023 (fotografie desiatich najlepších trofejí budú zverejnené vo Svete poľovníctva č. 6/2023)
2. kolo – zasielajte do 14. 6. 2023 (Svět myslivosti č. 7/2023)
3. kolo – zasielajte do 12. 7. 2023 (Svět myslivosti č. 8/2023)
4. kolo – zasielajte do 16. 8. 2023 (Svět myslivosti č. 9/2023)
5. kolo – zasielajte do 13. 9. 2023 (Svět myslivostič. 10/2023)
6. kolo – zasielajte do 11. 10. 2023 (Svět myslivosti č. 11/2023)

Porota bude tento rok pracovať v rovnakom zložení ako v roku 2022. Jej členmi sú:
- Ing. Arnošt Buček – konateľ spoločnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc, s. r. o.
- Ing. Vít Čelko – člen Ústrednej hodnotiteľskej komisie Slovenskej poľovníckej komory, Čimhová
- Ing. Ján Halámek – člen Ústrednej hodnotiteľskej komisie trofejí, Kunovice
- Martin Jambor - profesionálny lovecký sprievodca, Brno
- Ing. et. Ing. Markéta Kalábová, Ph.D. – prodekanka pre študijnú činnosť Fakulty lesníckej a drevárskej Českej zemědělskej univerzity v Prahe
- Ing. Miloš Pochobradský - riaditeľ Českej lesníckej akadémie Trutnov
- doc. Ing. Miloslav Vach, CSc. – člen Ústrednej hodnotiteľskej komisie trofejí, Uhlířské Janovice

Ceny venované hlavnými partnermi
1. cena – pre absolútneho víťaza súťaže Rarita roku 2023: pozorovací ďalekohľad Kahles Helia RF 10×42 – venovala firma KAHLES Gesellschaft m.b.H.
2. cena - pre súťažiaceho na druhom mieste: lov daňka II. vekové triedy v poľovnom revíre Vojenských lesov a statkov ČR, s. p., v roku 2024 – venovali Vojenské lesy a statky ČR, s. p.
3. cena – pre súťažiaceho na treťom mieste: fotopasca Watcher 01 – venovala firma REJ SERVIS, s. r. o., Vežky u Kroměříža
4. cena – pre súťažiaceho na štvrtom mieste: samonásypné krmítko Srnec PROFI – venovala firma ProLov, výroba poľovníckych zariadení
5. cena - pre súťažiaceho na piatom mieste: poľovný nôž Mikov - venovala firma Mikov, s. r. o.

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.