Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Zintenzívnením lovu diviačej zveri v súvislosti s bojom voči africkému moru ošípaných podpísal poľský prezident Andrzej Duda na prelome roku zvlášne opatrenie, na ktorého základe si budú môcť poľovníci zobrať niekoľko dní mimoriadnej dovolenky určenej na lov diviakov. Opatrenie okrem iného stanovuje podmienky sanitárneho lovu v ochranných zónach a v dotkuntých oblastiach umožňuje vziať si ročne 1-6 dní mimoriadne platenej dovolenky na lov diviačej zveri. Balíček opatrení obsahuje aj kometencie pre orgány štátnej správy v boji s AMO, stanovuje podmienky kontrol dodržiavania opatrení. Pozornosť je tiež venovaná udeľovaniu sankcií za ich porušenie a možnostiam zabránenia migrácie potenciálne nakazených diviakov.

Podľa poľskej veterinárnej sprývy bolo medzi 20.-24. decembrom potvrdených 45 nových prípadov. Niektoré z nich pochádzajú z oblasti na severe a východe Poľska, kde sa choroba doteraz nikdy nevyskytla. Medzi 1.-5. januárom 2018 pribudlo ďalších 17 nových prípadov. V predchádzajúcom roku ich poľská veterinárna správa zaevidovala 887. 

Mapu s pribúdajúcimi a priebežne aktualizovanými informáciami s lokalizáciou nálezov môžete nájsť na webe poľskej veterinárnej správy po kliknutí na odkaz.

zdroj: www.africkymorprasat.cz/aktuality
Autor: M.Hustinová

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.