Prinášame Vám recept tzv. "Dubákov" s jeleňou paštétou. Dubákmi sú pečené buchtičky so zemiakového cesta a vysvetlíme si aj postup ako urobiť jeleniu paštétu z pečienky. Viac vo videu:
Ingrediencie:
Buchtičky | Paštéta |
2 dcl mlieka | olej |
1 kvasnice | 2 cibule |
1 veľký zemiak | jelenia pečeň |
soľ | čierne ml. korenie |
rasca | rasca |
500 g hl. múky | korenie 4 farieb |
tymián | |
1/4 maslo (alebo podľa potreby) |
Najskôr je potrebné pripraviť si buchtičky zo zemiakového cesta, na ktorého na ktorých prípravu potrebujeme mlieko, kvasnice a na drobno popučené zemiaky. Do cesta pridáme soľ a rascu a spolu s múkou vypracujeme tuhé cesto. Takto pripravené cesto vytvarujeme na buchtičky, poukladáme na vymastený plech, natrieme vajíčkom, môžeme ich posypať makom alebo sezamom (podľa chuti) a pečieme pri teplote 220°C približne polhodinu. Na rozohriatom oleji si orestujeme cibuľku spolu s pečienkou, pridáme do nej korenie, rascu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pečienku zomelieme a zmixujeme s maslom. Masla dáme primerane tak, aby len naviazalo pečienku na seba. Dochutíme tymiánom a korením štyroch farieb. Upečený bochníček rozkrojíme zhruba v 2/3, naplníme si ho pripravenou paštétou, odrezaný kúsok položíme na vrch, čím sa vytvorí „dubáčik“. Tanier môžeme dozdobiť šalátmi rôznych farieb a brusnicami.
Dobrú chuť