Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

INFORMAČNÝ LETÁKSPK

LOGO PMZ 03

EŠTE STÁLE MÁTE ČAS PODPORIŤ PETÍCIU ZA ZACHOVANIE ORGANIZOVANÉHO POĽOVNÍCTVA NA SLOVENSKU

Slovenská poľovnícka komora vyhlásila  koncom októbra petíciu za zachovanie organizovaného poľovníctva na Slovensku. Podnetom pre túto petíciu je organizovaný útok na poľovníctvo, na komunitu poľovníkov a ich rodín, ako nástroj na obhajobu stáročí osvedčeného princípu aktívnej zodpovednej ochrany prírody.

Jednota nás sprevádza už presne 100 rokov. V roku 1920 vznikol Lovecký ochranný spolok (LOS) pre Slovensko, ktorého zakladateľom bol všetkým známy gen. MUDr. Jan Červíček. Jej vznik mal zabezpečiť, aby sa zabránilo drancovaniu prírodného bohatstva, pytliactvu a dosiahla sa ochrany zveri a veľkých šeliem. Dnes čelíme omnoho väčšej výzve. Nevedomosti, neodbornosti, závisti a dôsledkom prezentácie skreslených subjektívnych názorov burcujúcich verejnosť k prejavom agresivity voči poľovníkom a poľovníckemu stavu najmä na sociálnych sieťach.

SPK obhajuje už 10 rokov záujmy všetkých poľovníkov. Tých, ktorí nám nerobia dobré meno, žiaľ nájdu sa aj takí, nuž nikdy ich nepodporíme. SPK vykonáva činnosť hlavne pre tých, ktorí sú poctiví, zapálení a dôstojne reprezentujú poľovnícky stav a teda nás všetkých. Áno, aj za financie nás všetkých, ktoré za nás odvádzajú príslušné poľovnícke organizácie za členské do SPK. Bez financií to žiaľ nejde. Bojujeme však za všetkých. 24 hodín denne, 7 dní v týždni, 365 dní v roku. Poľovníci dlho čakali na impulz, ktorý príde zvrchu. Prichádza v silnej vlne. Prosím, podporte ho! Robíte to pre vás, pre spôsob života ktorému sme sa zasvätili, pre svojich potomkov.

Povedzte všetkým, že POĽOVNÍCTVO MÁ ZMYSEL!       

Petíciu môžete podporiť elektronicky na web stránke:
        

WWW.POLOVNICTVOMAZMYSEL.SK

OTVORENÝ LIST PREZIDENTA SPK K PETÍCII POĽOVNÍCTVO MÁ ZMYSEL

Vážení kolegovia a kolegyne, ctení poľovnícki priatelia, naša veľká poľovnícka rodina si na Slovensku v roku 2020 pripomína 100. výročie od vzniku poľovníckej samosprávy s celoštátnou územnou pôsobnosťou. 

Za uplynulých 100 rokov sa v členskej základni národnej poľovníckej samosprávy vystriedalo niekoľko generácií a niekoľko desiatok tisíc tých, ktorí sa každý svojou mierou zaslúžili o súčasné postavenie slovenského poľovníctva v spoločnosti. Cesta k národnej poľovníckej samospráve komorového typu viedla od roku 1920 cez 10 rôznych alternatív organizácií poľovníctva. Našim predchodcom bolo totiž nadovšetko jasné to, že starostlivosť o voľne žijúcu zver a jej ochranu dokáže dlhodobo zvládnuť len dobre organizovaná skupina zanietených ľudí, ktorí sú v záujme poľovníctva ochotní obetovať milióny hodín času na ochranu prírody a zveri bez nároku na odmenu, ktorí sú schopní sa vzájomne dohodnúť a uplatňovať  vnútorné pravidlá samosprávy garantujúce zachovanie nielen ekologických funkcií poľovníctva, ale aj jeho ekonomickú, odbornú, a disciplinárnu suverenitu.

Je normálne, aby sa tí, ktorých práv a právom chránených záujmov sa rozhodnutia štátnych orgánov preukázateľne najviac týkajú, museli domáhať spolurozhodovania na veciach verejných v podstate už len petíciami? Na Slovensku totiž nastúpila doba petičná. Petícia za reguláciu početnosti medvedej populácie v problémových regiónoch SR, Petícia za záchranu lesa, vody v procese klimatických zmien a odstránenie ohrozenia človeka v prírode, Petícia zastavme netransparentnú zonáciu Národného parku Muránska planina, Petícia za udržateľné prírodné parky, Petícia Poľovníctvo má zmysel – za zachovanie organizovaného poľovníctva na Slovensku. A to všetko za obdobie posledných 12 mesiacov. 


CELÉ ZNENIE OTVORENÉHO LISTU NÁJDETE TU

Dok1

Sledujte FB facebook.com/polovnictvo.spk insta instagram.com/polovnictvo_ma_zmysel
Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (48t.pdf)48t.pdf[Informačný leták - 48. týždeň]1037 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.