Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

3Poľovníci vyzbierali z prírody 270 ton odpadu

V roku 2022 vyhlásila SPK spolu s redakciou Halali už 4. ročník iniciatívu Čistý revír = čistá príroda. Do tohto projektu sa zapájajú užívatelia poľovných revírov zo všetkých kútov Slovenska. Štvrtý ročník, bol historicky najúspešnejší preto sa nevieme dočkať jubilejného 5., ktorý spúšťame práve dnes 1. februára. Najšikovnejší boli poľovníci z okresov Trnava, Nitra, Trenčín, Malacky a Ružomberok.

Odpad v národných parkoch, chránených územiach, na poliach, v lesoch. Všade tam, kde sa dostala ľudská noha, tam sa dostal aj odpad. Prírodu od neho tento rok odbremenilo neuveriteľných 117 užívateľov poľovných revírov, ktorí sa zapojili do projektu vyhláseného SPK a Halali. Počet zapojených sa od minulého roka zdvojnásobil, rovnako tak aj množstvo vyzbieraného odpadu. Ešte nikdy sa nám nepodarilo vyzbierať viac ako 250 ton odpadu, avšak tento rok ho naši poľovníci tromfli. Stále sa však opakuje nahromadený odpad hlavne v okolí hlavných ciest, frekventovaných lesných ciest a turistických chodníkov. Akcia Čistý revír=čistá príroda je aj spoločenskou akciou, nakoľko sa jej zúčastnilo za celý rok viac ako 4000 ľudí. Poľovníci sa tak dobrovoľníkom, ktorí prídu vypomôcť pri zbere smetí z prírody, odvďačia dobrým divinovým guľášom, či inými pochutinami a drobnosťami pre deti. 

Na akciu je možné získať príspevok

SPK poskytuje pre poľovníkov po zorganizovaní akcie príspevok z Fondu rozvoja a zveľaďovania poľovníctva vo výške 50 eur. Príspevok slúži ako motivácia, aby nám poľovníci dali o organizovaní takejto akcie vedieť. Aj keď suma určite nepokryje množstvo vynaložených vlastných nákladov na zabezpečenie občerstvenia, pohonné hmoty pre zvoz odpadu, nákup plastových vriec, či ochranných pracovných pomôcok, ročne tak vyplatíme užívateľom v priemere 4000 eur. Viac informácií o možnosti zapojiť sa nájdete na stránke SPK.

OPK

Zapojení užívatelia

OPK

Zapojení užívatelia

OPK

Zapojení užívatelia

OPK

Zapojení užívatelia

Trnava

9

Šaľa

4

Gelnica

2

Martin

1

Nitra

7

Vranov nad Topľou

4

Humenné

2

Pezinok

1

Malacky

6

Banská Bystrica

3

Komárno

2

Poprad

1

Ružomberok

6

Košice-okolie

3

Levice

2

Rožňava

1

Trenčín

6

Liptovský Mikuláš

3

Nové Zámky

2

Senec

1

Zvolen

5

Lučenec

3

Bardejov

1

Stará Ľubovňa

1

Ilava

4

Michalovce

3

Bratislava

1

Stropkov

1

Považská Bystrica

4

Nové Mesto nad Váhom

3

Brezno

1

Topoľčany

1

Senica

4

Skalica

3

Galanta

1

Trebišov

1

Spišská Nová Ves

4

Veľký Krtíš

3

Krupina

1

Žiar nad Hronom

1

   

Dunajská Streda

2

Levoča

1

Žilina

1


PLAGAT CR CP

 

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (ts_polovnici_270ton_odpadu_2023.pdf)ts_polovnici_270ton_odpadu_2023.pdf[Tlačová správa - Poľovníci vyzbierali 270 ton odpadu]195 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.