Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

SPK32. ročník Celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta: Tradičné podujatie s bohatým programom

Spoločná tlačová správa 18.7.2024, Svätý Anton - Bratislava - V dňoch 31. augusta až 1. septembra 2024 sa v malebnom prostredí Múzea vo Svätom Antone uskutoční 32. ročník Celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta. Toto podujatie uskutočnené pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude venované odkazu Sv. Huberta - "Zver nielen loviť, ale najmä chrániť a pochopiť jej význam v prírode".

Oficiálny program

Počas dvoch dní sa návštevníci môžu tešiť na pestrý program, ktorý zahŕňa slávnostné otvorenie s hymnou poľovníkov v podaní sólistu Opery SND Otokara Kleina a lesnými rohmi Reprezentačného telesa SPK. Významné osobnosti poľovníctva zo Slovenska i zahraničia, vrátane hostí z Čiech, Maďarska a Poľska, prídu vzdať hold tomuto jedinečnému podujatiu. Súčasťou programu bude aj odovzdanie rezortných vyznamenaní a ocenení Slovenského poľovníckeho zväzu.

Jedným z hlavných bodov bude oslava 15. výročia Klubu trubačov SR pri SPZ s výstavou v barokovej sýpke. Do Siene úcty a slávy poľovníctva na Slovensku budú uvedení TV magazín HALALI a osobnosť slovenskej kynológie Jozef Jursa. Návštevníci sa môžu tešiť na medzinárodnú výstavu s partnerským múzeom v Hatvani, ktorá predstaví podobnosti a rozdiely poľovníckych múzeí na Slovensku a v Maďarsku.

Tradičné atrakcie a súťaže

Hneď ráno sa budú môcťn návštevníci zapojiť do Hubertovskej kvapky krvi. Pre návštevníkov budú pripravené aj tradičné expozície kaštieľa, výstava "Poľovnícka galéria", ukážky sokoliarov, lukostrelcov a remeselníkov. Nebude chýbať ani prezentácia slovenského hrubosrstého stavača, špeciálna klubová výstava alpských jazvečíkovitých duričov či detské divadelné predstavenie "Legenda o sv. Hubertovi".

Súťažiť sa bude v rôznych kategóriách vrátane Naj brady, Poľovníckej fotografie, Poľovníckeho klobúka a Poľovníckeho šperku. Poobede sa uskutočnia 32. Majstrovstvá Slovenska vo vábení jeleňov Halali a Majstrovstvá Slovenska vo vábení ostatnej zveri.

Chute a vône lesa

Na nádvorí kaštieľa si návštevníci budú môcť vychutnať lesnícke a poľovnícke pochúťky od Lesov SR š.p. a firmy TAURIS v rámci programu "Chute a vône lesa". Klub slovenských poľovníčok pri SPK ponúkne zaujímavú poľovnícku pedagogiku a muzikoterapiu.

Vyvrcholenie slávností

Podujatie vyvrcholí nedeľnou Svätohubertovskou omšou so sprievodom uloveného jeleňa a darov prírody.  Príďte si vychutnať atmosféru tohto jedinečného podujatia, ktoré pripomína, že POĽOVNÍCTVO MÁ ZMYSEL.

Poľovníctvu Zdar!

Organizátori - Slovenská poľovnícka komora, Slovenský poľovnícky zväz, firma Šomek a Múzeum vo Svätom Antone - sľubujú návštevníkom zmysluplnú oslavu poľovníctva v duchu svätohubertovského odkazu.

Attachments:
Download this file (ts_dsh_2024.pdf)ts_dsh_2024.pdf[Tlačová správa: Dni sv. Huberta: Tradičné podujatie s bohatým programom]159 kB

HĽADAŤ

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Agrotrade 01

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD