Pri príležitosti konania Celoslovenských poľovníckych slávností Dní sv. Huberta
Hlavný organizátor: Slovenská poľovnícka komora
Spoluorganizátor: Obvodná poľovnícka komora Rožňava
Termín konania: 07.09.2019
Miesto konania: Prírodný park kaštieľa Betliar Čas konania: od 08:00 hod.
Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže:
Prihlášky:
❖ Do súťaže sa možno prihlásiť zaslaním prihlášky na adresu:
❖ Termín uzávierky prihlášok je do 30.08.2019
❖ Počet súťažiacich je obmedzený na 15 družstiev
❖ Povolená miera stánku max. 4x4m
Súťažné družstvá:
❖ Maximálny počet členov jedného družstva sú 3 osoby na varenie gulášu
❖ Súťaže sa môžu zúčastniť ľubovoľné družstvá, bez ohľadu veku a miesta trvalého bydliska
❖ Družstvá sa musia prezentovať a vyžrebovať si číslo , pod ktorým budú súťažiť v čase od 8:00 do 8:30 hod. u organizátora súťaže
Pravidlá súťaže:
❖ Začiatok varenia je o 09:00 hod.
❖ Organizátor súťaže zabezpečí pre súťažiace družstvá priestor na varenie, prístup k pitnej vode, k elektrickej prípojke, nádobu na hodnotenú vzorku a 1 stôl a 2 lavice pre každé družstvo
❖ Organizátor si splní oznamovaciu povinnosť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva
❖ Organizátor zabezpečí na každom stanovišti drevenú tabulu s rozmermi cca 130x150 cm, na ktorej bude uvedený názov a sídlo súťažiaceho. Súťažiacim odporúčame doniesť na zvyšnú plochu tabule trofeje a fotografie prezentujúce ich poľovnícku činnosť, záujmy poľovníckeho združenia, aktivity a zaujímavé aktivity poľovníckeho manažmentu.
❖ Súťažné družstvá si zabezpečia vlastné ingrediencie na varenie gulášu, potrebné náradie, kotlík, ak majú k dispozícii prenosný altánok(stan) - v tomto prípade prosíme o nahlásenie stanu organizátorovi súťaže
❖ Základné ingrediencie – mäso, cibuľa, zemiaky musia byť v surovom stave, nie je možné ich dopredu tepelne spracovať!
❖ Minimálne množstvo uvareného gulášu je 10 litrov. Množstvo uvareného gulášu je 25 až 50 litrov.
❖ Množstvo hodnotenej vzorky je 0,5 litra. Vzorku je potrebné odovzdať o 13:00 hod.
❖ Hodnotenie gulášu začína o 13:15 hod. Do tohto času musia byť odovzdané všetky súťažné vzorky, to znamená, že súťažiaci majú na varenie poľovníckeho gulášu maximálne 4 hodiny čistého času
❖ Organizátor zabezpečí odbornú porotu zloženú minimálne z piatich externých členov, čestných hostí. Členovia poroty kontrolujú nezávisle na sebe spôsob varenia a finálny produkt
❖ Po vyhodnotení všetkých súťažných vzoriek budú vyhlásené výsledky s udelením prvých troch miest. Ocenení získajú poháre, diplomy a hodnotné ceny.
❖ Z dôvodu pozitívnej prezentácie diviny ako kvalitnej potravy osobitne ohodnotíme súťažiacich, ktorí poskytnú možnosť degustácie ako výsledok svojho kuchárskeho umenia pre verejnosť.
Kritéria hodnotenia:
❖ prezentácia družstva počas varenia
❖ konzistencia gulášu
❖ farba gulášu
❖ chuť mäsa
❖ celková chuť gulášu
Info:
❖ Ján Piljan : +421905 586 831