Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

SPKVážené poľovníčky a poľovníci,

Ochrana dravcov na Slovensku vo svojej tlačovej správe informovala verejnosť, že za posledné dva roky bolo na Slovensku odhalených vyše 40 prípadov nelegálnych aktivít, pri ktorých zahynulo viac ako 150 jedincov chráneného vtáctva. Skutočný počet spáchaných zločinov na operencoch, o ktorých sa nedozvieme je však omnoho vyšší. Páchatelia protiprávnych aktivít neváhajú usmrtiť či zraniť vzácne druhy dravcov ako sokol rároh, haja červená, orliak morský či orol kráľovský. Polícia Slovenskej republiky, spolu s odborníkmi z organizácie Ochrana dravcov na Slovensku, realizuje preventívne kontroly v hniezdnych a lovných teritóriách uvedených druhov, ktoré sú súčasťou poľovníckych revírov. 

Chceme požiadať všetkých našich členov, nakoľko vieme, že mnohí z Vás aj v tomto období individuálne pracujete v revíroch, aby ste prispeli svojou aktivitou a pomohli pri vyhľadávaní uhynutých tiel dravcov, viac si všímali okolie ozimín, osiatych polí, či remízok, kde viete, že sa dravce dlhodobo zdržiavajú, hniezdia či lovia potravu, alebo si tiež všímali pohyb podozrivých cudzích osôb. 

Problematika otráv chránených druhov živočíchov a voľne žijúcej zveri patrí medzi najzávažnejšie formy environmentálnej trestnej činnosti. Ide o mimoriadne nebezpečnú činnosť pre spoločnosť, kde okrem usmrcovania živočíchov vzniká priama hrozba aj pre človeka. Chráňte seba, svoje rodiny, domáce zvieratá i voľne žijúcu zver pred týmto nebezpečím. Buďte prosím súčinní a nápomocní ako Polícii SR, tak Ochrane dravcov na Slovensku.

Ing. Alojz Kaššák
viceprezident SPK
prezident SKS pri SPK

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (TS_Policia a ornitologovia kontroluju uzemia orlov_19032020.pdf)TS_Policia a ornitologovia kontroluju uzemia orlov_19032020.pdf[Tlačová správa Ochrana dravcov na Slovensku]168 kB
Stiahnúť tento súbor (otravy_dravcov_sucinnost.pdf)otravy_dravcov_sucinnost.pdf[Výzva členom SPK - list viceprezidenta SPK]292 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.