Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

1668801571129Neprešlo ani pár hodín od zverejnenia vnadísk a poľovníci už podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za poškodzovanie majetku a bránení vo výkone práva polovnictva. Chceme sa mýliť, že to tak je, ale... 

Kolegovia poľovníci z Poľovníckej spoločnosti Lukovec Dubnica zaznamenali od 14.11.2022 do 16.11.2022 násilne poškodených 5 posedov - strhnuté rebríky, odhodené ďaleko od posedov, prevrátený posed - 3 tieto posedy boli poškodené pri vnadiskách na diviačiu zver, ďalej boli narezané šteblíky rebríka na ďalší posed.

Len dva týždne dozadu vyzval prezident SPK na nutnosť plnenia povinnosti užívateľov PR na nahlásenie vnadísk. Rovnako tak boli poľovníci vyzvaní, aby nás upozornili ak to niekto zneužije alebo bude zámerne poškodzovať majetok a tak mariť snahu o elimináciu AMO.Väčšina užívateľov si povinnosť splnila. 

Po pár dňoch od zverejnenia vnadísk a tlačovej konferencii MPRV SR máme hlásený prvý prípad poškodenia posedov slúžiacich na monitoring a lov diviakov. 

 Chceme veriť, že to nemá súvis so zverejnením vnadísk, a že občania sú uvedomelí a neznížia sa cielene k takejto činnosti čím by marili nariadenie vlády a veterinárne opatrenia súvisiace s núdzovým stavom AMO. 

Lov na vnadiskách je účinný a i vďaka nemu sa podarilo zatiaľ zastaviť AMO. 

Napriek tomu znova vyzývame užívateľov k monitorovaniu situácie a hláseniu takýchto prípadov a v prípade, že sa budú vyskytovať, informujte nás o prípadoch na emaily Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Prosíme verejnosť, aby vnadiská cielene nevyhľadávali, pretože tak rušia a znemožňujú lov a tlmenie afrického moru ošípaných.

1-s.jpg2-s.jpg3-s.jpg4-s.jpg5-s.jpg1668801571129.jpg

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.