Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

P1030217 zmensenaV sobotu 8.8.2020 sme sa zúčastnili na skvelom podujatí Vyčisti svoj revír, ktoré organizovalo Poľovnícke združenie Líška so sídlom v Senohrade na základe výzvy Slovenskej poľovníckej komory a TV relácie Halali „Čistý revír=čistá príroda“. Toto poľovnícke združenie (PZ) bolo založené už v roku 1948, čiže ešte skôr ako najväčšia poľovnícka organizácia Slovenský poľovnícky zväz.

Členovia poľovníckeho združenia spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi, dobrovoľníkmi, futbalistami, hasičmi, klientami resocializačného centra a mnohými ďalšími prispeli k tomu, aby za pár hodín z prírody z okolia obcí Senohrad, Lackov, Horné a Dolné Mladonice zmizlo neuveriteľných 20 m3 plastového odpadu, 1000 litrov skla, 10 m3 komunálneho odpadu, kovového a nebezpečného odpadu a žiaľ mnoho iného. Celkovo sa na podujatí zúčastnilo takmer 200 ľudí všetkých vekových kategórií a materiálnym zabezpečením prispeli spoločnosti ako napr. Marius Pedersen, a. s., Env-Pak, a. s Obecné úrady spomínaných obcí, OPK Krupina a mnoho ďalších. Všetci zúčastnení tak dopomohli k šíreniu myšlienky, že Poľovníctvo má zmysel. 

Je až neuveriteľné a zarážajúce zároveň, akí dokážeme byť k našej prírode ľahostajní. Neprestajne si ju ničíme aj pri narastajúcich problémoch globálneho otepľovania, ktoré ovplyvňujú nás všetkých. Každý z nás si platí za vývoz komunálneho a separovaného odpadu, prečo potom musí končiť odpad v prírode...?

Práve pri organizácii takýchto podujatí vidíme, kto je skutočných aktívnym ochrancom prírody a kto sa na neho len hrá na sociálnych sieťach. Slovenská poľovnícka komora ďakuje organizátorom tohto podujatia i zúčastneným za to, že priložili ruku k dielu a pomohli životnému prostrediu, prírode, zveri. Takisto patrí veľké poďakovanie všetkým užívateľom poľovných revírov, ktorí sa postupne zapájajú do II. ročníka výzvy Čistý revír = čistá príroda. Fotografie z ich „očistných“ podujatí nájdete na našom webe www.polovnickakomora.sk

1_1.JPG1_2.JPG1_3.JPG2_1.JPG2_2.JPG2_3.jpg2_4.JPG2_5.JPG2_6.JPG2_7.jpg3_1.JPG3_2.JPG3_3.JPG3_4.jpg3_5.jpg3_6.jpg3_7.jpg4_1.JPG4_2.jpg4_3.JPG7.jpgP1030217_zmensena.JPG

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.