Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

IMG 4118 zmensenaPoľovnícke združenie SOKOL Plavecký Štvrtok (okres Malacky) zorganizovalo aj v roku 2020 tradičnú brigádu zameranú na likvidáciu nelegálnych skládok odpadu v poľovnom revíri Plavecký Štvrtok. V roku 2020 sa PZ znovu zapojilo do projektu Čistý revír = čistá príroda, ktorý vyhlásila Komisia pre poľovníctvo a životné prostredie SPK. Z dôvodu nariadení vlády súvisiacich s COVID-19 sa akcia ku Dňu Zeme konala s časovým oneskorením a to v sobotu 2.5.2020. Revír prišlo v sobotu vyčistiť spolu 9 členov PZ, 2 čakatelia na členstvo. Ani pre obyvateľov obce Plavecký Štvrtok nie je ľahostajná príroda a brigádu ku Dňu Zeme zase podporili svojou účasťou. Do akcie sa zapojilo 76 ľudí (vrátane detí). Firma NAFTA, a.s. so sídlom v Plaveckom Štvrtku sponzorsky zabezpečila a na vyzbierané smeti poskytla 5 veľkokapacitných kontajnerov, ktoré sa bez väčších problémov zaplnili. Okrem toho sa časť vyzbieraného odpadu odviezla priamo do zberného dvora obce. Členom PZ a čakateľom, ktorí zbierali odpad v mini skupinkách, sa podarilo vyzbierať celkovo 13,87 ton odpadu. 

Poskytnutých 5 kontajnerov sa naplnilo smetím rôzneho druhu, vysoký podiel odpadu už tradične tvorili plastové fľaše, vyhodené oblečenie, stavebný a komunálny odpad, nechýbalo ani sklo, časti elektrospotrebičov, autodiely, pneumatiky,. Firma First Farms Agra M, s.r.o. poskytla traktobager na likvidáciu väčšej čiernej skládky. Po skončení akcie bolo zvykom posedenie pri guľáši, avšak tento rok sa brigádnici pobrali domov. Dúfajme, že odchádzali s pocitom dobre vykonanej práce v prospech prírody, ktorá sa nachádza v blízkosti ich obydlí. Obec Plavecký Štvrtok vykonala v ostatnom období viaceré opatrenia, ktoré sa javia ako opodstatnené , pretože objem čiernych skládok odpadu v okolí obce Plavecký Štvrtok sa znížil. Buďme radi a vďační za to, že máme okolo seba prírodu. Chráňme prírodu a starajme sa o ňu, aby sme my a ďalšie generácie mohli do prírody chodiť aj naďalej!

Autor: Ing. Tamara Štanglerová
tajomník PZ SOKOL

Albums

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.