Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

71 2Akciu Čistý revír = čistá príroda zorganizovalo PZKálnica s podporou OZ Kálnická dolina a obcou Kálnica dňa 24-25.4.2021. Akcia bola propagovaná na obecnej stránke a na soc. sieťach. Akcia mala nečakaný záujem verejnosti od najstarších až po tých najmenších. Do akcie sa zapojila aj miestna základná škola ale aj občania a organizácie z obce Kálnica. Akciu komplikovali protipandemické opatrenia avšak vyvinuli sme maximálne úsilie aby boli dodržané platné vyhlášky a opatrenia. Postupne sa jej zúčastnilo cca 35 detí a 45 dospelých. Niektoí dobrovoľníci a členovia začali zbierať odpad už v priebehu týždň, aby eliminovali riziko potenciálnej nákazy. Účastníkov sme rozdelili na menšie skupiny a pridelili sme im jednotlivé úseky.

Dobrovoľníkom sme vydávali ochranné pomôcky, ruakvice, dezinfekciu, vrecia na odpad a malé občerstvenie. Obec poskytla veľkokapacitné kontajnery, do ktorých členovia PZ zvážali vyzbieraný odpad z prírody. Odpad sa separoval. Podarilo sa vyzbierať 2 kontajnery netriedeného odpadu, jeden veľkokapacitný kontajner plastového odpadu, množstvo skla, železa a viac ako 70 ks pneumatík, dokopy cca 3 tony odpadu. Zamerali sme sa hlavne na okolie potokov a lesných ciest a iných zmapovaných miest kde sa nachádzal odpad. Likvidáciu odpadu zabezpečila obec Kálnica. Poďakovanie patrí všetkým dobrým ľuďom, ktorí sa do akcie zapojili. 

Ján Krchnavý
člen PZ

1_1.JPG13_1.JPG26_1.JPG54.JPG66.JPG71_2.JPG72.JPG

 

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.