Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

PS Strane pri PD Bolesov zmensenaO čistotu v revíroch sa starajú aj  poľovnícke združenia a spoločnosti z okresu Ilava. Okrem toho, že pracujú na zveľaďovaní revírov  samostatne ako poľovníci,  do spolupráce často zapájajú i nepoľovnícku verejnosť. Spolupráca aj v tejto oblasti, má svoje pozitíva a opodstatnenie. Nielenže spoločnými silami je príroda odbremenená o časť odpadu, ale hlavne  je podporované uvedomenie si  zodpovedného správania sa, smerom k prírode. Ďalším pozitívom spolupráce s nepoľovníckou verejnosťou je vytváranie priestoru pre budovanie dobrých vzťahov, ako aj zvyšovanie povedomia o poľovníckej činnosti.

Myšlienku projektu „ČISTÝ REVÍR = ČISTÁ PRÍRODA“ podporilo v okrese Ilava niekoľko organizácii. Napríklad PZ Borokové Vápeč v spolupráci s mestom Ilava,  obcou a členmi KST Horná Poruba, vyzbierali pri príležitosti Dňa Zeme viac ako 2,5 tony odpadu. A to, len na úseku približne 8 km.

Vo svojom revíri upratovalo aj PZ Chotúč  Mikušovce – Tuchyňa. Pri jednej  z brigád po nespratníkoch nazbierali členovia vo svojom revíri približne 350 kg odpadu, a to rôzneho druhu, od plastov, vyhodených plechov, až po obývaciu súpravu. PS Stráne pri PD Bolešov pri čistení prírody zapojili aj zástupcov najmladšej generácie, čo je dobrou príležitosťou, vysvetliť v praxi deťom súvislosti  vzťahu, medzi človekom a prírodou. A napriek obdobiu, kedy v súvislosti s pandémiou nebolo možné realizovať spoločné brigády, poľovníci upratovali v revíroch aj individuálne.  Za prácu boli v niektorých prípadoch aj odmenený, a to nálezom parožia. To sa napríklad podarilo Danielovi Pagáčovi, členovi z PZ Vršatec Pruské. Rovnako sú pri zbere odpadu v revíroch aktívni aj členovia PZ Vápenica Zliechov. K čistote v prírode vedú aj deti, a to rovnako aktívnym zapájaním sa. A i keď, nie vždy sa podarí zachytiť „foto-spomienku“ z poľovníckych činností  ako zveľaďovanie revíru, vieme, že tejto činnosti sa v našom okrese venuje väčšina poľovníkov. A preto ďakujeme za prácu aj všetkým poľovníkom, ktorí neboli spomenutí a podieľajú sa na zveľaďovaní prírody v okrese Ilava.

Mgr. Monika Janíková
Predsedníčka pre osvetovú komisiu OPK IL

PS_Strane_pri_PD_Bolesov_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_01_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_02_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_03_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_04_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_06_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_07_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_08_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_09_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_10_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_12_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_13_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_14_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_15_zmensena.jpgPZ_Borokove_Vapec_nazbierany_odpad_zmensena.jpgPZ_CHOTUC_01_zmensena.JPGPZ_CHOTUC_02_zmensena.jpgPZ_CHOTUC_03_zmensena.jpgPZ_CHOTUC_04_zmensena.jpgPZ_CHOTUC_05_zmensena.jpgPZ_Vapenica_Zliechov_01_zmensena.jpgPZ_Vapenica_Zliechov_02_zmensena.jpgPZ_Vrsatec_Pruske_Daniel_Pagac_zmensena.jpg

 

 

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.