Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

image002 zmensenaČISTÁ PRÍRODA = ČISTÝ REVÍR je pre poľovníkov a niektorých ľúdí žijúcich v obciach v pôsobnosti Poľovníckeho združenia „HUBERT“ Veľká Ves  nielen frázou.

IV. ročník pod gesciou Slovenskej poľovníckej komory a televíznej relácie RTVS „HALALI“ bol opäť úspešný. Hneď ako nám to počasie dovolilo sme sa  stretli 10. apríla pred obecným úradom vo Veľkej Vsi aj s našimi ratolesťami, ktoré sa po predošlých rokoch doslova na zber odpadu tešili. Tento rok sme sa predbiehali s výberom lokalít, nakoniec sme sa rozdelili do skupín v lokalitách Uderiná, Točnica, Močiar a Veľká Ves. Deti s úsmevom tipovali, koľko porcelánových toaliet, vyhodenej obuvi a pneumatík nájdeme tento rok v lese.

„Našli sme aj tento rok“ a pribudli aj iné kuriozity retro vzhľadu ako napríklad korčule, kosti a lebky hospodárskych zvierat vypadávajúce zo slnkom spálených igelitových vriec... Áno „milovníci prírody“ nenecháme to v lese, ani na lúke a ani na poli. Pri pohľade na odhodlanie detí mať čistú prírodu môže niektorých dospelých obchádzať až žalúdočná nevoľnosť, samozrejme, že to robíme v gumených rukaviciach. V lese nájdete všetko, plasty, drôty, špagáty, sklo, gumu, kovy, káble, oblečenie, nábytok, stavebný odpad, biologický odpad. Nám sa z kapacitných dôvodov darilo separovať hlavne sklo, plasty a zvyšok bol komunál. Krútime neveriacky hlavami, prečo do prírody? Každý máme doma kontajner, v obci máme separovaný zber, sú zberné dvory, tak prečo? Asi aby sa mali na čo tešiť naše deti. Obce Uderiná, Točnica a Veľká Ves nám prispeli poskytnutím veľkokapacitných kontajnerov a tie sme naplnili. Celkovo sme za jedno dopoludnie vyzbierali štyri tony odpadu.

Po skončení zberu nás čakalo občerstvenie na poľovníckej chate PZ HUBERT Veľká Ves vo forme výborného guľášu, na ktorom si pochutili aj deti.

Ďakujeme týmto našim deťom, do ktorých vkladáme nádej, ďakujeme starostom a ľuďom z obcí, ktorí pridali ruku k dielu a ďakujeme všetkým  okoloidúcim v autách, ktorí nám dvíhali palec hore, keď sme nakladali vrecia s odpadom.  Dýchame ten istý vzduch, pijeme tú istú vodu, žijeme v tej istej prírode, je naša spoločná tak si ju neničme!

S láskou k prírode PZ „HUBERT“ Veľká Ves

image001_zmensena.jpgimage002_zmensena.jpgimage003_zmensena.jpgimage004_zmensena.jpg

 

 

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.