Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

zber odpadu vajnory 5Ako býva už tradíciou, vajnorskí poľovníci aj v tomto roku nezabudli, že v jarnom období treba urobiť poriadok aj v poľovnom revíri. A to hlavne preto, že tento revír sa nachádza vo veľmi exponovanom území, hojne navštevovanom prírodychtivými návštevníkmi. Žiaľ, mnohí z nich ešte stále nepochopili, že príroda nie je odpadový kôš, že sa k nemu musíme správať minimálne tak, ako sa správame k svojej obývačke. Brigádu pod patronátom Slovenskej poľovníckej komory: Čistý revír - čistá príroda sme zorganizovali na sobotu, 1. Apríla 2023. Letáky sme vyvešali pozdĺž frekventovanej cyklotrasy Rača - Jur, ktorá vedie aj cez vajnorské vinohrady. Ráno, 1. apríla nás privítalo ozaj svojsky, apríl sa ukázal v celej svojej kráse. Počas dňa bolo aj zamračené, s miernymi prehánkami, ale sa ukázalo aj stále ešte kostrbaté slniečko, ktoré nás obšťastnilo svojou energiou, Na poľovníckej chate sa nás zišlo spolu 18 osôb, boli rozdelené jednotlivé úlohy. Za najväčší prínos pokladáme, že sme sa snažili zlikvidovať nielen voľne pohodený odpad, ale aj väčšie ,,kopy" odpadu, ktoré sa neustále vyskytujú v rastúcom počte. Veľká vďaka patrí Miestnemu úradu vo Vajnoroch, ktorý nám nezištne poskytol nákladné auto na odvoz odpadu a jeho uloženie v zbernom dvore. Auto sa muselo otočiť 2x, spolu sme vyzbierali asi 2,5 t odpadu. Po skončení brigády nás už čakal skvelý poľovnícky guláš. Všetci účastníci sa zhodli v tom, že sme opäť vykonali kus dobrej práce v prospech nášho krásneho revíru.

Ján Beňovský
tajomník PS Vajnory

zber_odpadu_vajnory_1.jpgzber_odpadu_vajnory_2.JPGzber_odpadu_vajnory_3.JPGzber_odpadu_vajnory_4.JPGzber_odpadu_vajnory_5.JPGzber_odpadu_vajnory_6.jpgzber_odpadu_vajnory_7.jpgzber_odpadu_vajnory_8.jpgzber_odpadu_vajnory_9.jpgzber_odpadu_vajnory_10.jpg

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.