Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

image5V sobotu 22. 4. 2023 pri príležitosti Dňa Zeme sme sa spojili  viacerí z našej krásnej dediny - PZ Drina Juskova Voľa, občianske združenie Malá Drina v zastúpení Jánom Čandíkom, v spolupráci s riaditeľkou MŠ Juskova Voľa Mgr. Annou Telepúnovou a poslancom obce Juskova Voľa Jánom Tkáčom  a rozhodli sme sa zabojovať s odpadom v okolí našej obce, obklopenej lesmi Slanských vrchov. O skvelú logistiku sa postaral vedúci pracovnej skupiny PZ Drina Juskova Voľa Ján Čandík, o rozdelenie do skupín a organizáciu do rôznych lokalít, zabezpečenie áut s prívesnými vozíkmi a s nákladným priestorom, umožnilo vypátrať a pozvážať odpad z veľkých vzdialeností a odľahlých kútov. Našlo sa veru všeličo - kusy starej tatrovky, televízor, záchod, pneumatiky rôznych veľkostí, plasty, spolu neuveriteľných 225 vriec odpadu + veľká kopa spomínaných pneumatík. O odvoz odpadu sa postarala spoločnosť Marius Pedersen z Vranova nad Topľou. Deti najviac potešilo nájdené jelenie parožie. Na záver si 72 zúčastnených ľudí na chate Kadlubka pochutnalo na 30l babgulášu a 20 l pravého poľovníckeho gulášu z muflóna, tiež špekáčky a klobásy, ktoré nachystali naši dôchodcovia. Veď posúďte sami - z lesov v okolí Juskovej Vole ubudlo v tú sobotu cca 7000 kg odpadu!!! Je to aj nádherný výsledok spolupráce ľudí, ktorých spája pekná myšlienka pre dobro veci! Pre takú sa oplatí jasať aj plakať!

A aby toho nebolo málo, vyvrcholením tejto akcie bolo predstavenie pamätníka nebohých poľovníkov z týchto združení Drina Juskova Voľa, Skalka Zámutov a Hámre Čaklov, poľovníkov, ktorí poľovali v združeniach, ktoré pôsobili v týchto troch dedinách. Stretnutie pri pamätníku bolo dojemné, milé a zaleskli sa aj slzičky v očiach. Úsmevnými príhodami sme pospomínali na nebohých poľovníkov, uctili sme si ich minútou ticha a smútočným halali. Ešte raz: Odpočívaj v pokoji, môj poľovnícky priateľ !!!!

Všetkým dobrovoľníkom, priateľom prírody veľká vďaka, veríme, že sa na takejto akcii stretneme znova.

Ján Čandík, vedúci pracovnej skupiny PZ Drina Juskova Voľa
Mgr. Antónia Čandíková, kronikárka PZ Drina Juskova Voľa

image3.jpegimage4.jpegimage5.jpegimage6.jpegimage8.jpegimage9.jpeg

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.