Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

 
 

drina 5 zmensenaV sobotu 20. 4. 2024 pri príležitosti Dňa Zeme sme sa opäť stretli poľovníci, žiaci, rodičia, turisti, dobrovoľníci -  PZ Drina Juskova Voľa, občianske združenie Malá Drina v zastúpení p. Čandíkom, v spolupráci s riaditeľkou MŠ Juskova Voľa Mgr. Telepúnovou, OPK Vranov nad Topľou p. Kulanovou, 200 ton z lesa von Ing. Vaterkom a  poslancom obce Juskova Voľa p. Tkáčom  a pustili sme sa do upratovania lesa pod Slanskými vrchmi v okolí našej obce. O skvelú logistiku sa postaral vedúci pracovnej skupiny PZ Drina Juskova Voľa Ján Čandík, ako o rozdelenie do skupín a organizáciu do 5 lokalít. Zabezpečenie áut s prívesnými vozíkmi a s nákladným priestorom, umožnilo vypátrať a pozvážať odpad aj z odľahlých kútov.  Kalkulačka, cestovný kufor, linoleum, obklad, vaňa, jednorazové plienky, sklo, plasty, pneumatiky rôznych veľkostí, spolu neuveriteľných 200 vriec odpadu +  kopa spomínaných pneumatík = 5450kg odpadu, to všetko niekto nutne potreboval odniesť do lesa. O odvoz celého odpadu z obce sa postarala spoločnosť Marius Pedersen z Vranova nad Topľou. Veľkú radosť mali deti z nájdeného jelenie parožia.

Na záver si 101 ochotných účastníkov  pochutnalo na chate Kadlubka na 60 l babgulášu,  grilovaných krídelkách, špekáčikoch, klobásach, obložených misách, bryndzovej nátierke, ktoré nachystali naši dôchodcovia a dobrovoľníci. Deti si zasúťažili a boli odmenené medailami a sladkými dobrotami. Všetkých milo prekvapila záverečná tombola.

Nezabudlo sa ani na nebohých poľovníkov z nášho združenia, uctili sme si ich  pamiatku minútou ticha a smútočným halali pri pamätníku, ktorý sme minulý rok postavili.

Keď ľudí spája pekná myšlienka, výsledok je viditeľný. Všetkým, ktorí podporili túto akciu, dobrovoľníkom, priateľom prírody veľká vďaka, veríme, že sa na takejto akcii stretneme znova.

Ján Čandík, vedúci pracovnej skupiny PZ Drina Juskova Voľa
Mgr. Antónia Čandíková, kronikárka PZ Drina Juskova Voľa

belusa_1_zmensena.jpgbelusa_2_zmensena.jpgbelusa_3_zmensena.jpgbelusa_4_zmensena.jpgbelusa_5.jpg

HĽADAŤ

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD