Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

 
 

cisty revir 24 6 zmensenaPoľovnícke združenie Lysec - Hôsec usporiadalo spolu s obcou Belá-Dulice, turistickým oddielom TJ Družstevník Belá-Dulice a Pozemkovým spoločenstvom Urbariát Belá, spoločný 3.ročník environmentálnej akcie Čistý revír = Čistá príroda. Zapojili sme sa tak do 6. ročníka výzvy Slovenskej poľovníckej komory a Televízie Halali.Na rannom nástupe, ktorý sme zahájili poľovnícky spôsobom - odtrúbením poľovníckych signálov, sa nás zišlo spoločne viac ako 60. Hoci nám počasie od rána neprialo, v čase zberu presne na tri hodiny prestalo pršať. V tomto roku sme vytvorili až 8 pracovných skupín, ktoré zbierali odpadky z poľovného revíru Belá, nachádzajúcom sa v Národnom parku Veľká Fatra, konkrétne v Belianskej aj časti Jasenskej doliny, v okolí ciest, priľahlých poliach, lúkach a v okolí turistickej rozhľadne. Ľudia vyhodili do prírody nepochopiteľne množstvá komunálneho odpadu, pneumatík, skla i plastov. Všetok odpad, ktorý sme odhadli na 2 tony, sme po dovezení na zberný dvor vyseparovali. Oproti minulému roku, kedy sme vyzbierali dva veľkokapacitné kontajnery komunálu, železa a pneumatík v celkovej hmotnosti 10 ton, sa množstvo odpadu znížilo. 

Poľovníci z Poľovníckeho združenia Lysec-Hôsec uvarili pre všetkých účastníkov chutný poľovnícky guľáš z diviny, občerstvenie zabezpečil turistický oddiel z Belej-Dulíc. Na pamiatku dostal každý účastník pamätný odznak a tí najmenší aj sladkú odmenu.

Veľké poďakovanie patrí starostovi obce, ktorý zabezpečil zvoz obecným traktorom a následnú likvidáciu odpadu, rovnako všetkým účastníkom, turistom i poľovníkom a ich rodinným príslušníkom za účasť a pomoc na akcii. Sprievodné video z vydarenej akcie si môžete pozrieť tu:

 

Martina Hustinová

cisty_revir_24_1_zmensena.jpegcisty_revir_24_2_zmensena.jpegcisty_revir_24_3_zmensena.jpegcisty_revir_24_4_zmensena.jpegcisty_revir_24_5_zmensena.jpegcisty_revir_24_6_zmensena.jpegcisty_revir_24_7_zmensena.jpegcisty_revir_24_8_zmensena.jpegcisty_revir_24_9_zmensena.jpegcisty_revir_24_10_zmensena.jpegcisty_revir_24_11_zmensena.jpegcisty_revir_24_12_zmensena.jpegcisty_revir_24_13_zmensena.jpegcisty_revir_24_14_zmensena.jpegcisty_revir_24_15_zmensena.jpegcisty_revir_24_16_zmensena.jpegcisty_revir_24_17_zmensena.jpeg

HĽADAŤ

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD