Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

 
 

horny tisovnik 6 zmensenaDňa 27.4.2024 sa poľovníci z PZ Hrádok Horný Tisovník v spolupráci  s obcou Horný Tisovník a pozemkovým spoločenstvom Lesy Tisovníky ráno zišli pred obecným úradom, dôvodom bol vyčistiť vopred vytipované časti prírody, obce a neposlednom rade aj revíru. Jednalo sa o časť Páleniská a Jažovčie, Páleniska sú vstupnou bránou do našej krásnej doliny, jedná sa o súvislý pás bukových lesov rastúcich na strmých zrázoch, kde mnoho krát nevstúpi ani noha samotného poľovníka. Páleniská boli dlhodobo znečistené a ten istý problém bol aj na konci našej krásnej doliny a to v časti Jažovčie. Akcie sa zúčastnili poľovníci, domáci obyvatelia obce ale aj deti z Krúžku mladých priateľov prírody a poľovníctva z Vígľaša.

I napriek upršanému počasiu a mokrým svahom sa tejto 40 člennej skupine podarilo vyzbierať 5 ton odpadu a niekoľko stoviek kíl starých pneumatík, odpad bol umiestnený do veľkokapacitných kontajnerov, ktoré zabezpečila obec.

Akcia skončila dobrým občerstvením, debatou a skvelým pocitom z dobre odvedenej práce.

Lesu a lovu zdar !

Michal Petráš

horny_tisovnik_1_zmensena.JPGhorny_tisovnik_2_zmensena.JPGhorny_tisovnik_3_zmensena.JPGhorny_tisovnik_4_zmensena.JPGhorny_tisovnik_5_zmensena.JPGhorny_tisovnik_6_zmensena.JPGhorny_tisovnik_7_zmensena.JPGhorny_tisovnik_8_zmensena.JPGhorny_tisovnik_9_zmensena.JPG

HĽADAŤ

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD