Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

S hlbokým zármutkom oznamujeme všetkým trubačom a známym, že nás dňa 13.12.2017 navždy opustil náš priateľ, nestor slovenského lesničiarstva a čestný predseda Klubu trubačov pán

Milan Húževka.

Posledná rozlúčka s naším drahým priateľom sa uskutoční  v kostole v Zbore (okres Púchov) v sobotu 16.12.2017 o 9.30 hodine

 

 

Čas už prišiel a ja odchodím, ruku podám priateľom svojím.

V diaľ šíru smutný zas vykročím, vás opustím ticho úbočím.

Rád som mal rúbane, vábivé doliny, mĺkvy les, rieky a bystriny.

Tíško je za krokmi mojimi.

Čas už prišiel a ja odchodím, ruku podám priateľom svojím.

V diaľ šíru smutný zas vykročím, vás opustím ticho úbočím.

T. Andrašovan

 

 

Postojme priatelia tíško, náš revír osirel zas,

odišiel ochranca zveri, zanechal poľovať nás

Poslednú kyticu kvetov na hrob Ti položíme

a hlasom lesného rohu s Tebou sa rozlúčime.

Rozlúčkou zazvučia polia, žiaľom zas zahučí les.

Kvarteto Modra

 

Milan Húževka 1940 -2017

Milan Húževka sa narodil 5. Septembra 1940 v Dohňanoch – Zbore v okrese Púchov v maloroľníckej rodine. Základnú školu absolvoval rodnej obci a Zárečí. Po jej ukončení študoval na poľnohospodárskom učilišti a Poľnohospodárskej technickej škole v Pruskom v rokoch 1955 – 1959. Po absolvovaní základnej vojenskej služby v rokoch 1959 – 1961, nastúpil do práce  v projektovom ústave poľnohospodárskej a lesnej výroby v Žiline odkadiaľ prešiel na Okresný národný výbor do Považskej Bystrice. V roku 1963 – 1966 pôsobil ako vychovávateľ na Poľnohospodárskom učilišti v Ilave. V rokoch 1966 -1971 pracoval v Odbornom učilišti Gumární v Púchove, kde popri zamestnaní absolvoval štúdium na Pedagogickej škole v Turčianskych Tepliciach ( 1968 – 1971).V rokoch 1971-1990, pracoval ako odborný pracovník výchovy dospelých Domu kultúry v Púchove. 

V roku 1972 začal študovať na Vysokej škole v poľnohospodárskej v Nitre, kde absolvoval iba 2 ročníky. V roku 1990- 1995 bol zástupcom šéfredaktora časopisu Poľovníctvo a rybárstvo. Ďalších päť rokov pracoval v SOUP v Pruskom, skadiaľ odišiel do dôchodku.

Literárne činný bol od roku 1974. Publikoval v mnohých časopisoch. Najmä počas zamestnania  v Dome kultúry zbieral piesne príbehy a povesti z jeho rodného kraja, ktoré literárne stvárňoval. Napísal vyše dvadsať kníh. Ani po odchode na dôchodku sa neprestal venovať literárnej činnosti. V roku 1995 založil vydavateľstvo Ametyst, v ktorom vydával okrem vlastných kníh aj ďalšie knihy od iných autorov. Zostavil niekoľko ročníkov Magazínu pre poľovníkov a priateľov prírody pod názvom Lovec a príroda.

Počas pôsobenia v Dome kultúry v Púchove  sa začal venovať hre na ľudové hudobné nástroje ako píšťaly a trombity. Spoločne s bratmi Jaroslavom a Jozefom Vráblovcami hrával na trombite pod umeleckým menom Bratia Vráblovci.

Aktívne sa venoval aj hre na lesnicu. Spolu s MVDr. Pavlom Porubanom sa zaslúžil o založenie klubu trubačov pri SPZ. Za jeho zásluhy v prospech tohto klubu bol ocenený poľovníckymi vyznamenaniami a poctený tým, že bol čestným predsedom tohto klubu.
Milan Húževka spolu s manželkou Veronikou majú dcéru Libušu a syna Radovana.

Prosíme všetkých lesníčiarov, ktorí môžu aby prišli na poslednú rozlúčku s našim priateľom Milanom Húževkom s nástrojom a zahrali na jeho počesť.

Hrá sa:

  • Rozlúčka / T. Andrašovan
  • Za priateľom / Kvarteto Modra
  • Slávnostné lesnice / T . Andrašovan
  • Posledné zbohom / E.Hatiar

 

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD