Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

hornemytoPoľovnícke združenie Horné Mýto zriadilo malú učebňu v lese Živaj, v samom srdci poľovného revíru Bažantnica Jahodná II, kde boli umiestnené aj preparáty zvery. Deti sa tu v príjemnom prostredí medzi prírodnými krásami mohli tešiť zo zaujímavej prednášky poľovníka Andreja Botha, predsedu Poľovníckeho združenia Horné Mýto. V rámci prednášky a návštevy lesa sa deti mohli zoznámiť s poľovníctvom a s tu žijúcou zverou.

„Naše poľovnícke združenie bolo založené pred dvoma rokmi. Naším cieľom je priblížiť ľuďom prírodu. Chceme, aby pochopili, že poľovníctvo je viac než len strieľanie zveri. Okrem kŕmenia zveri sú poľovníci povinní starať sa o zver počas celého roka, pozorovať ju, vykonávať sčítanie zveri a hlásiť skutočné počty zveria plány lovu príslušným orgánom a zabezpečovať poriadok v poľovnom revíri, pretože poľovníctvo je súčasťou tvorby a ochrany životného prostredia. Myslíme si, že treba oslovovať priamo deti, keďže prostredníctvom prerozprávania ich zážitkov doma rodičom, aj títo pochopia to čo tu zažívajú.“ vysvetlil Andrej Both.

11. a 12.06.2020 navštívili poľovný revír deti zo základnej školy obce Trhová Hradská, zatiaľ čo v nasledujúcich týždňoch prídu žiaci zo základnej školy obce Horné Mýto a Jahodná. Počas prezentácie Andrej Both predstavil žiakom prácu poľovníkov, porozprával im o živote a charakteristikách zveria upriamil ich pozornosť na to, ako sa majú správať v lese. Robil to všetko hravým spôsobom a rád odpovedal aj na otázky detí. Deti si prednášku viditeľne užívali. Celú prednášku nerušene a so záujmom presedeli, pričom sa nebáli klásť ani svoje otázky. 

„Nechceli sme čakať na začiatok nasledujúceho školského roka. Hneď ako boli stretnutia tohto druhu povolené, okamžite sme sa pustili do organizácie. Myslím si, že po obmedzeniach z posledných mesiacov je čas strávený v prírode prospešný pre deti aj dospelých, “povedal Andrej Both, ktorý tiež povedal pre Paraméter, že budú pokračovať vo svojich aktivitách začatých v júni aj v septembri. Pokiaľ im to čas dovolí, pozvú aj ďalšie školy.

Autor: Andrej Both

hornemyto.jpghornemyto1.jpghornemyto2.jpghornemyto3.jpg

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.