Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

polovnicky den holic 21 zmensenaHolíčsky zámok patril v dňoch 21. - 23. 04. 2023 opäť poľovníckym tradíciám. OPK Skalica usporiadala v spolupráci s mestom veľkolepú akciu a to Cjovateľskú prehliadku trofejí, oblastnú výstavu psov všetkých plemien a otvorenie zámockej letnej sezóny. Chovateľská prehliadka bola zahájená už v piatok a to programom pre deti z materských, základných a špeciálnych škôl v okrese Skalica. Predstavením poľovných tradícií, sokoliarstva, kynologie, poľovníckej hudby a všetkého, čo s výkonom práva poľovníctva súvisí, sme priblížili deťom poľovníctvo v pravom slova zmysle. Program prebiehal vo výučbových blokoch, kde sa zúčastnilo programu  spolu viac ako 550 detí. 

Sobota už patrila chovateľskej prehliadke ( v rámci ktorej opäť prebiehali súťaže pre deti v pôsobnosti poľovníckej pedagogiky), kulinárskym divinovým špecialitám, sokoliarskym predstaveniam, Oblastnej výstave psov, tradičnému jarmoku, historickému sprievodu (cca 100 dobových kostýmov, za účasti Sv. Huberta, Diany, psovodov, sokoliarov, panovníčky Márie Terézie s družinou, atd.), ďalej nechýbalo vyhodnotenie výtvarnej súťaže práce detí "Tajomný život lesa" , divadelné predstavenia pre deti a všetko to, čo s poľovníctvom súvisí. 

Tohtoročná akcia bola skutočne výnimočná  a to nielen pre vysoký počtom návštevníkov, ale aj pre svoju nevšednosť, výnimočnosť a  honosnosť. Veríme, že sa nám podarilo predstaviť   v pozitívnom svetle  celoročnú usilovnú prácu poľovníkov, symbiózu prírody so svetom nielen detí, ale so svetom všetkých, ktorým na správnom fungovaní poľovného hospodárenia  a tým aj prírody ako takej, záleží. 

Preposielam info k výstave:

- Oblastná výstava psov všetkých plemien (poriada OkO SPZ Skalica)
- prihlásilo sa 259 psov zo všetkých skupín FCI (10. skupín + neuznané plemená)
- posudzovalo sa súčasne v 3 kruhoch
- posudzovali 3 medzinárodní rozhodcovia - Zdenka Jílková /CZ, Jana Janek / SK, Vladimír Piskay /SK

Záverečné súťaže:
- Dieťa a pes - 13 detí - všetky deti boli víťazmi a každé dieťa bolo ocenené
- Junior Handling I, II - v oboch kategóriách spolu 5 detí
- Najkrajší pár - 9 párov
- Najkrajšia chovateľská skupina - 3 chovateľské skupiny 

Víťaz oblastnej výstavy:

1. Cane Corso - Matej Poliačik
2. Welsh Springer Spaniel - Ivana Blaho
3. Saluki - Jana Vojtičková

Martina Hanzalíková
predsedníčka osvetovej komisie

polovnicky_den_holic_1_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_2_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_3_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_4_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_5_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_6_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_7_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_8_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_9_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_10_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_11_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_12_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_13_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_14_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_15_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_16_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_17_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_18_zmensena.JPGpolovnicky_den_holic_19_zmensena.JPGpolovnicky_den_holic_20_zmensena.JPGpolovnicky_den_holic_21_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_22_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_23_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_24_zmensena.jpgpolovnicky_den_holic_25_zmensena.jpg

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.