Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

polovnici a policajti orava 6Aj v tomto roku, pri príležitosti mesiaca jún – „Mesiac poľovníctva a ochrany prírody“ usporiadala Okresná organizácia Slovenského poľovníckeho zväzu Orava v Dolnom Kubíne v rámci akcie Poľovníci a policajti deťom, II. ročník detskej poľovníckej olympiády. Areál Penziónu Kuzmínovo, s laskavým dovolením majiteľa, opäť po roku privítal 6 členné družstvá ( 3 dievčatá, 3 chlapci ) základných škôl z okresu Dolný Kubín. Pre družstvá bolo pripravených 7 olympijských disciplín, ktoré zahrňovali okrem športových aj vedomostné disciplíny. Žiaci si mohli v športových disciplínach zmerať sily v skoku do diaľky s veveričkoua v behu so zajacom.

Vedomostné disciplíny preverili žiakov so znalostí našej krásnej prírody, ich postreh, odvahu v hľadaní lesnej zveri a tiež sluch pri rozpoznávaní zvukov lesnej zveri. Samozrejme, že sa nezabudlo ukázať a vysvetliť význam časti tradícií nášho poľovníctva, či už formou trubača s poľovníckymi signálmi, nástupu pred a po pretekoch, oboznámili sa aj s vábením zveri ale mohli sa aj dotknúť parohov jelenej a srnčej zveri, zbraní diviakov, kože jazveca a iné. Nakoľko išlo o akciu organizovanú v spolupráci s políciou, žiaci sa tiež oboznámili s ich prácou a mohli vidieť aj výcvik s policajným psom. Pre žiakov bolo na konci pripravené prekvapenie, mohli si pochutnať na pravom poľovníckom guláši. Žiakom chutil a preto odchádzali nie len s ocenením ale aj dobre najedení. Poľovníci veria, že aj na budúci rok budú môcť privítať žiakov škôl na III. ročníku detskej poľovníckej olympiády. Opäť sa osvedčilo, že práca poľovníkov s deťmi má zmysel.

OkO SPZ Orava Dolný Kubín

polovnici_a_policajti_orava_1.jpgpolovnici_a_policajti_orava_2.jpgpolovnici_a_policajti_orava_3.jpgpolovnici_a_policajti_orava_4.jpgpolovnici_a_policajti_orava_5.jpgpolovnici_a_policajti_orava_6.jpgpolovnici_a_policajti_orava_7.jpgpolovnici_a_policajti_orava_8.jpgpolovnici_a_policajti_orava_9.jpgpolovnici_a_policajti_orava_10.jpgpolovnici_a_policajti_orava_11.jpgpolovnici_a_policajti_orava_12.jpgpolovnici_a_policajti_orava_13.jpgpolovnici_a_policajti_orava_14.jpgpolovnici_a_policajti_orava_15.jpgpolovnici_a_policajti_orava_16.jpgpolovnici_a_policajti_orava_17.jpgpolovnici_a_policajti_orava_18.jpg

HĽADAŤ

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Agrotrade 01

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD