Hlavný organizátor | Slovenská poľovnícka komora a OPK Nitra |
Riaditeľ súťaže: | Ing. Miroslav Fuchs, PhD., predseda OsK SPK |
Výkonný riaditeľ: | Mgr. Richard Ivančo, predseda OPK Nitra |
Porota: | určí sa v deň konania súťaže |
Termín konania: | 20.08.2022 |
Miesto konania: | Národné poľnohospodárske múzeum, Agrokomplex Nitra |
Čas konania: | od 9,00 hod. |
Organizačné pokyny, pravidlá a priebeh súťaže:
Prihlášky:
- Do súťaže je možné sa prihlásiť zaslaním prihlášky na adresu:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. - Termín uzávierky prihlášok je do 15.08.2022
- Počet súťažiacich je obmedzený na 15 družstiev
- Povolená miera stánku max. 6x4m
Súťažné družstvá:
- Maximálny počet členov jedného družstva sú 3 osoby na varenie gulášu
- Súťaže sa môžu zúčastniť ľubovoľné družstvá, bez ohľadu veku a miesta trvalého
bydliska - Družstvá sa musia prezentovať a vyžrebovať si číslo, pod ktorým budú súťažiť v čase
od 9:00 do 9:15 hod. u organizátora súťaže
Pravidlá súťaže:
- Začiatok varenia je o 9:30 hod.
- Organizátor zabezpečí potrebnú divinu v spolupráci s LESY SR š. p. Každý účastník dostane rovnaký druh diviny s hmotnosťou (5-7 kg) v závislosti od veľkosti kotliny (15 – 20 l), ako podpory propagácie diviny - ako zdravej bio potraviny zo Slovenska.
- Organizátor súťaže zabezpečí pre súťažiace družstvá priestor na varenie, prístup k pitnej vode, nádobu na hodnotenú vzorku, 1 stôl a 2 lavice pre každé družstvo.
- Organizátor si splní oznamovaciu povinnosť o konaní podujatia nahlásením na Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
- Organizátor zabezpečí na každom stanovišti drevenú tabuľu s rozmermi cca 130x150 cm, na ktorej bude uvedený názov a sídlo súťažiaceho. Súťažiacim odporúčame doniesť na zvyšnú plochu tabule trofeje a fotografie prezentujúce ich poľovnícku činnosť, záujmy poľovníckej organizácie, aktivity a zaujímavé aktivity poľovníckeho manažmentu.
- Súťažné družstvá si zabezpečia vlastné ingrediencie na varenie gulášu, potrebné náradie, kotlík, ak majú k dispozícii prenosný altánok (stan) – ak je stan potrebné dodať zo strany organizátora, súťažné družstvo to včas nahlási organizátorovi súťaže v návratke.
- Základné ingrediencie – mäso, cibuľa, zemiaky musia byť v surovom stave, nie je možné ich dopredu tepelne spracovať!
- Minimálne množstvo uvareného gulášu je 15 litrov. Množstvo uvareného gulášu je 25l až 50l.
- Množstvo hodnotenej vzorky je 0,5 litra. Vzorku je potrebné odovzdať od 13:30 – 14:00 hod.
- Hodnotenie gulášu začína o 13:30 hod. Do tohto času musia byť odovzdané všetky súťažné vzorky, to znamená, že súťažiaci majú na varenie poľovníckeho gulášu maximálne 4 hodiny čistého času (ak od 10:00 – 14:00).
- Organizátor zabezpečí odbornú porotu zloženú minimálne z piatich externých členov, čestných hostí. Členovia poroty kontrolujú nezávisle na sebe spôsob varenia a fináln
- Vyhodnotenie 14:00. Po vyhodnotení všetkých súťažných vzoriek budú vyhlásené výsledky s udelením prvých troch miest. Ocenení získajú poháre, diplomy a hodnotné ceny v podvečer sobotňajšieho programu na hlavnom pódiu v pavilóne F.
- Z dôvodu pozitívnej prezentácie diviny ako kvalitnej potravy porota osobitne ohodnotí súťažiacich, ktorí poskytnú možnosť degustácie, ako výsledok svojho kuchárskeho umenia, pre súťažiace deti na KMPPP, prípadne pre verejnosť.
Kritéria hodnotenia:
- prezentácia družstva počas varenia
- konzistencia gulášu
- farba gulášu
- chuť mäsa
- celková chuť gulášu