Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Najlepší piati na M SPK zmensenaZa štandardnej účasti v tejto ťažkej disciplíne sa v Streleckom areáli Hubert v Trnovci nad Váhom konali dňa 12.mája 2018 Majstrovstvá SPK v Poľovníckej kombinácii PK-800. Z poverenia K SPK bola organizovaním súťaže poverená Obvodná poľovnícka komora Šaľa pod vedením jej predsedu a zároveň majiteľa strelnice pána Jozefa Horvátha.
Hlavným rozhodcom pretekov bol Jozef Mlynárik, ktorý spolu s riaditeľom preteku a predsedom SK SPK Ing. R. Huliakom zabezpečili zdarný a bezpečný priebeh pretekov.

O najlepší výsledok v kategórii seniorov sa postaral Juraj Kelecsényi, ktorý sa stal zároveň aj Majstrom SPK pre rok 2017 v disciplíne PK-800 s nástrelom 766 z 800 možných. Druhé miesto obsadil Igor Nekoranec (760/800) a na treťom mieste sa umiestnil Ing. Anton Molnár (751/800). V kategórii veteránov súťažilo presne 6 súťažiacich, z ktorých najlepší výsledok dosiahol už ostrieľaný Ing. Viliam Kocsis s nástrelom 741/800, pred druhým Milanom Pápešom (714/800) a tretím Jánom Líškom (684/800). Vecné ceny odovzdali víťazom hlavný rozhodca Jozef Mlynárik spolu s riaditeľom preteku a predsedom SK SPK Rudolfom Huliakom. Keďže majstrovstvá SPK boli zároveň aj tretím nominačným pretekom na ME 2018 v kombinácii, prvé spomínané umiestnenia seniorov sa nezmenili. Súčtom najlepších dvoch výsledkov z troch nominačných súťaží, si miestenky do reprezentačného tímu Slovenska a Slovenskej poľovníckej komory vybojovali páni: 

Nekoranec Igor, Krázel Stanislav, Kelecsényi Juraj, Molnár Anton, Kocsis Viliam a Tichavský Marian. Náhradníkom tímu v prípade potreby bude p. Milan Pápeš.

Mimoriadne nás potešilo, že medzi súťažiacimi boli aj traja pretekári z Moravy, naši kolegovia z ČMMJ. Brali to ako tréning pretekov už nami avizovaného úsilia pripraviť každoročné spoločné zápolenie českých a slovenských poľovníkov v našich spoločných kráľovských disciplínách akými sú Poľovnícky 10-boj a Poľovnícka kombinácia. Každý rok by sa konal jeden pretek v inej krajine a to na striedačku týchto dvoch disciplín, čím by sa prehĺbilo športové , poľovnícke , osobné priateľstvo a spolupráca našich dvoch stavovských organizácii.
Súťažiacim ešte raz srdečne gratulujeme a našim reprezentantom držíme palce, aby výsledky dopadli ešte lepšie ako minulý rok, kedy sme si odniesli titul majstrov Európy v brokovej streľbe!

Súčasťou prílohy sú výsledkové listiny M SPK a nominačných súťaží na ME 2018.

Autori: M.Hustinová
           R. Huliak

 

Najlepší_piati_na_M_SPK_zmensena.jpgVyhodnotení_najlepší_v_III.kole_nominácie_zmensena.jpgVyhodnotení_v_kat._senior_zmensena.jpgVzhodnotení_v_kat._veterán_zmensena.jpgÚčastníci_pri_vyhodnotení_zmensena.jpg

Prílohy:
Stiahnúť tento súbor (VL_nominacna sutaz_2018_konecne poradie.pdf)VL_nominacna sutaz_2018_konecne poradie.pdf[Výsledková listina - Konečné poradie nominačnej súťaže na ME 2018]408 kB
Stiahnúť tento súbor (VL_M_SPK_PK-800_2018_bez kategorii.pdf)VL_M_SPK_PK-800_2018_bez kategorii.pdf[Výsledková listina - M SPK v PK-800, 2018 bez kat.]485 kB
Stiahnúť tento súbor (VL_M_SPK_PK-800_2018.pdf)VL_M_SPK_PK-800_2018.pdf[Výsledková listina - M SPK v PK-800, 2018]521 kB

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.