Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Vážení priatelia poľovníci,

Súhlasím s postrehmi a vyjadreniami sa kolegov  z OPK k článku zverejnenému v mesačníku „POĽOVNICTVO a RYBÁRSTVO“ , ale  na začiatku ma prekvapilo, že  „ n á š „ poľovnícky časopis, ktorý sme vždy podporovali, zverejní takýto článok a z titulu, že je to odborný mesačník  hlavne pre poľovníkov  a nedá ihneď šancu reagovať  na ohováračské invektívy kompetentných zo Slovenskej poľovníckej komory. Mám už podozrenie, či pri zverejňovaní a šíreniu lží, podnecovaniu k nenávisti dostávajú naše média také „sponzorské príspevky“, že sa znížia zverejňovať polopravdy, podporujú chaos a neporiadok vo všetkých činnostiach poľovníctva, ktoré boli spomínané v príspevku.

Všetky vyjadrenia zo strany kolegov zo Žiliny, Humenného, Dolného Kubína, Košice sú obsiahle a pravdivé. I tu vidieť, že máme odborne zdatných pracovníkov, ktorí dokážu zareagovať bez invektív a holými faktami. Viem, že kolegovia na OPK i SPZ vykonávajú svoju prácu so zanietením, v čo najlepšom vedomí a svedomí v zmysle zákona o poľovníctve i vykonávacej vyhlášky.

Neviem si predstaviť, že by sme odmietli vyplatiť pozostalým nárokovú časť  členského príspevku. Neviem si predstaviť, že by sme nedali schváliť každý rok rozpočet organizácie Rade SPZ a OPK. Pri tvorbe rozpočtu na nasledujúci rok  vykonávame inventúru majetku a kontrolu využitia finančných prostriedkov. Každoročne podávame daňové priznanie za obe organizácie.

Čo sa týka kynológie –  samotné skúšky na poľovnú upotrebiteľnosť psov riadia rozhodcovia, ktorí majú na to oprávnenie  a kompetencie . Myslím , že  je len dobré , ak máme v revíroch dobrého psíka a prečo s ním nerobiť skúšky aby preukázal svoje schopnosti a danosti. Každá činnosť má mať svoje pravidlá aby výsledok bol prospešný pre dosiahnutie prosperity našich revírov.

Čo sa týka poplatkov za revíry  -  naša OPK ich používa na zakúpenie liečiv pre zver, soľ, odpudzovače zveri Hukinol , aby nevznikali strety na cestách a škody poľnohospodárom.

Každé disciplinárne konanie prebieha podľa disciplinárneho poriadku. Každý kto sa dopustí porušenia sa včas predvolá na disciplinárne konanie doručenkou do vlastných rúk s dátumom, časom, miestom a opisom previnenia a dokladmi, ktoré si má priniesť na DK – občiansky preukaz, poľovný lístok, povolenku, atď.  Disciplinárny senát dá možnosť vyjadriť sa predvolanému k previneniu, ak je potrebne predvoláme i svedka.. Následne predseda senátu požiada obvineného vyjadriť sa do zápisnice k previneniu a na záver vydá DS rozhodnutie, ktoré si môže predvolaný ihneď prevziať, aby sa mohol odvolať alebo akceptovať vydané rozhodnutie. Zápisnica o hlasovaní sa zalepená a podpísaná prikladá k spisu predvolaného.  Prečo disciplinárne konanie opisujem podrobnejšie – pretože táto práca v DS je časovo i administratívne veľmi náročná a napriek tomu naši členovia DS sa dobrovoľne zriekli finančných nárokov na odmenu i cestovného. Pracovať niekedy i celý deň za kávu a obložený chlebík nie je veľká zábava.

Nechcem rozvíjať ďalšie naše činnosti, pretože ich rozobrali veľmi pekne kolegovia z iných OPK , ale musím sa dotknúť novej „Asociácii poľovníckych organizácií Slovenska“ . Naozaj si myslíme, že ľudia, ktorí rozbíjajú jednotu poľovníkov, zasievajú do ich vzťahov nenávisť, chaos , ktorí nemajú  dobrú vôľu spájať a združovať poľovníkov serióznou diskusiou a odbornými vedomosťami a materiálnym vybavením budú prínosom pre naše poľovníctvo, ktoré tu má dlhoročné tradície a skúsenosti .Myslím si, že je to len hra určitých ľudí o peniaze , ktoré sa najlepšie získavajú pri rozbíjaní niečoho dobrého , stabilného ako je i naše poľovníctvo.

Poľovníci spojme svoje sily pretože to robíme i pre svoje deti,  „Poľovníctvo má zmysel“. Svojím konaním som sa snažila vždy chovať rozvážne, bez emócii i krajné situácie som sa snažila riešiť v poľovníctve s chladnou hlavou a viem, že takto  „potichúčky „ pracovali kolegyne a kolegovia  na celom Slovensku OPK a SPZ, ale je čas aby sme i my všetci vyjadrili svoj názor a pomohli  udržať organizované poľovníctvo na Slovensku.

Poľovníctvu zdar !

Ing. Margita Peťovská
OPK Považská Bystrica

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.