Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Milí priatelia,

súhlasíme s názormi, ktoré zdieľate a plne sa s nimi stotožňujeme.

Žijeme zložitú dobu, vytrácajú sa hodnoty, ktoré sme si v minulosti vážili a ktoré z nás robili ľudí. Vytráca sa dobro, pokora, čestnosť...

Všimli ste si, že sa musíme v posledných rokoch stále z niečoho VYVIŇOVAŤ? Koľký krát musíme reagovať na urážky, klamstvá a polopravdy, mätúce a zavádzajúce informácie, vysvetľovať a vyvracať ich? Stále obhajovať svoju činnosť a protistrana pritom nemusí svoje tvrdenia dokazovať, naopak môže vedome zavádzať? Uberá nám to na energii, deprimuje nás to, berie náladu a chuť, strácame nádej, že to ešte raz bude iné.

Chápeme slobodu prejavu, slobodu názoru.. je však smutné, ako sa bez problému uverejnia nepravdivé a neoverené tvrdenia KOHOKOĽVEK a prezentujú sa bez najmenšieho postihu. Aké je jednoduché uverejniť v najčítanejšom periodiku určenom poľovníckej i nepoľovníckej verejnosti článok, ktorým sa „odpáli“ a zdehonestuje poľovníctvo v celej svojej podstate.

A kto ho napísal? Človek, ktorý  ani keby skúšky z poľovníctva neabsolvoval....
Ostáva nám v hlave len veľký otáznik, prečo teraz, prečo vôbec a kto za týmto všetkým stojí....

Zakladajúci členovia Pribiny sú z nášho okresu. Sú to ľudia, ktorí vždy „zápasili“ s povinnosťou byť niekde organizovaní. Boli prví, ktorí pred rokmi vystúpili zo Slovenského poľovníckeho zväzu a založili si lovecký spolok. Vznikla Slovenská poľovnícka komora a situácia sa zopakovala. Ich neskutočný odpor byť zastrešení a organizovaní priniesol nové invektívy, tentokrát nie na SPZ ale SPK. A tak isto ako v minulosti nevedeli nájsť jedno pozitívne slovo na SPZ, dnes sa k nemu pridala aj SPK.

Robíme si svoju prácu najlepšie ako vieme. Mnohí za nie veľké platy, ktoré neprislúchajú našej odbornosti, dosiahnutému vzdelaniu, rokom praxe.  Členovia našich oboch predstavenstiev pôsobia na svojich miestach už niekoľko rokov bez nároku na akúkoľvek finančnú odmenu. Asi tomu málokto uverí, avšak ak to finančná situácia nedovoľuje, nakoľko od štátu nedostávame ani cent, inak to nejde. Obvodné poľovnícke komory trpia skôr nedostatkom ako prebytkom financií.

Na margo kynologických „pseudo-odborných“ myšlienok sme toho názoru, že autor sa nachádza vo svojej subjektívnej bubline a sám seba presviedča, že všetko čo sa podobá na psa a má štyri nohy, je schopné na výkon práva poľovníctva. Je  to až k neuvereniu, že takýto neodborný príspevok je niekto schopný vypustiť do odborného periodika, za aký považujeme mesačník PaR.

Ale asi spoločnosť baží po senzáciách a šokujúcich názoroch, ktoré sa nezakladajú ani na štipke odbornosti a všetko je založené na demagogicko-zavádzajúcich nezmysloch ľudí bez sebareflexie.

Máme demokraciu a ľudia majú právo slobodne vyjadriť svoj názor avšak netreba zabúdať, že každá vyslovená myšlienka je ako vystrelený projektil, späť sa už nedá vrátiť a je veľmi  dôležité si uvedomiť, či aj zasiahne svoj cieľ, alebo letí úplne mimo. V tomto prípade je autor úplne mimo a neobstál by ani v základnej konfrontácii – fakty sú na našej strane.

Preto nestrácajme nádej. Treba si uvedomiť, že všetko zlé je na niečo dobré a nech nás to neodradí v rozbehnutej petícii, dokázať týmto minoritným krikľúňom, že pravda je na našej.

Lesu a lovu priatelia a zdravému rozumu obzvlášť.

Predstavenstvo OPK Nitra
Prtedstavenstvo SPZ OkO Nitra

Hľadať

Sledujte HALALI

halali premiera

E-KNIHA NÁVŠTEV REVÍRU SPK

halali premiera

Výročné konferencie OPK

50t

Newsletter

50t

Odber newslettra

Poistenie PUP

Nadácia Príroda

SME ČLENMI

cic

FACE Official dark green 1

fitasc

Hlavný partner:

Tempus Car solo page 0001 

Zmluvní Partneri:

 

ibo_jpg.jpg

OKGroupSK150

partner lesy web

partner vlm web

 

Logo VF

Partneri a komunikační partneri

logo transparentne nove

oz zelen

Polovnictvo a Rybarstvo

LovuZdar DarkGreen1 1Logo VF

Telekomunikačný partner

O2BD
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.