Kancelária SPK, Štefánikova 10, Bratislava, tel. č.:  02/57 20 33 11

Prinášame Vám recept tzv. "Dubákov" s jeleňou paštétou. Dubákmi sú pečené buchtičky so zemiakového cesta a vysvetlíme si aj postup ako urobiť jeleniu paštétu z pečienky. Viac vo videu:

 

Ingrediencie:

Buchtičky   Paštéta
2 dcl mlieka   olej
1 kvasnice   2 cibule
1 veľký zemiak    jelenia pečeň
soľ   čierne ml. korenie
rasca   rasca
500 g hl. múky   korenie 4 farieb
    tymián
    1/4 maslo (alebo podľa potreby)

Najskôr je potrebné pripraviť si buchtičky zo zemiakového cesta, na ktorého na ktorých prípravu potrebujeme mlieko, kvasnice a na drobno popučené zemiaky. Do cesta pridáme soľ a rascu a spolu s múkou vypracujeme tuhé cesto. Takto pripravené cesto vytvarujeme na buchtičky, poukladáme na vymastený plech, natrieme vajíčkom, môžeme ich posypať makom alebo sezamom (podľa chuti) a pečieme pri teplote 220°C približne polhodinu. Na rozohriatom oleji si orestujeme cibuľku spolu s pečienkou, pridáme do nej korenie, rascu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pečienku zomelieme a zmixujeme s maslom. Masla dáme primerane tak, aby len naviazalo pečienku na seba. Dochutíme tymiánom a korením štyroch farieb. Upečený bochníček rozkrojíme zhruba v 2/3, naplníme si ho pripravenou paštétou, odrezaný kúsok položíme na vrch, čím sa vytvorí „dubáčik“. Tanier môžeme dozdobiť šalátmi rôznych farieb a brusnicami.

Dobrú chuť

Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.